觀塘藍田順利撚入,講下有乜傳說同奇怪野

361 回覆
11 Like 1 Dislike
功樂道撚表示雖然靜但係乜鬼都無撞過

功樂道凌晨都唔會話覺得陰森或者乜嘢

最近嘅都係聽啲人打上怪談話康寧道球場嗰頭有樹精定唔知乜嘢

睇論壇嗰集話康寧道個山有山魅
每晚準時三點左右會嗌
重錄咗音播俾主持聽, 啲人CUT咗出嚟, 我聽過似狼叫
而且康寧道公園都有幾期, 唔知確實位置
有冇人住附近講下

我住康寧道
怪談未講前都聽過
係好古怪嘅 得一下嘅bb喊聲

重溫
https://www.youtube.com/watch?v=kZwblq420Qc
每晚 3:15am 嗌一聲

由消防局連入邊公園直到你呢度
沿路去到街市入停車再入到街市係最誇張㗎!
我唔明點解順利咁大條邨,點解冇係街市
附近攪盂蘭勝會超渡,果到係極需要。

誇張意思係好猛?

係好惡成五十幾個,好似人一樣會執著
改變唔到自己嘅意去繼續行惡道,果到
陰曹地府係好慘,但係我哋係人世間就
唔知內裡發生咩事,因為睇唔見。
相信有靈魂嘅一定唔會講大話!

即 宿舍巴士站 => 消防局 => 公園仔 => 天橋 => 小路 => 順利街巿 成個路程?!
以前成日行, 好彩係日頭

之前pokémon go凌晨大把人行啦
我都行埋一份
我嗰排成日去消防局隔離個公園仔
老子甚麼鬼也很怕
細個住過狗舍 我老母成日話我喺屋企成日望住天花板笑 仲有一次我發燒 到100幾度

之後見到一堆綠色嘢圍住我 過咗幾個鐘就冇事 老母本來仲想送我去才醫院
喺巴士站附近有個閘好耐之前有隻狗喺度 有人經過都會喺個斜坡走上嚟 喺咁吠啲人 我成日經過之後就望返轉頭 成日見到一隻黑色半對門咁高嘅嘢引隻狗落斜
沿住條路行有間廟之前比老母推我入去拜兩拜 拜咗兩三次就有奇怪事發生 我屋企食飯張檯貼住牆
上面有個鐘 叮實咗 之後食食下飯跌咗落嚟 成家你眼望我眼 冇裂冇爛 拿拿臨放返上去扮冇事發生
細個沖涼成日開到啲水好熱 搞到成個廁所都係蒸氣 搞到塊鏡蒙哂 之後細心啲睇有個好似咁 樣嘅嘢喺上面睇住我 我琴上去試下用毛巾抹走個印 過幾秒又出現返 嗰日開始就冇去嗰間廟上香 過幾個月就冇哂事
仲有好多怪事 有人問先講下有冇逾過

個間廟係陰廟?
我係個度燒過符

由消防局連入邊公園直到你呢度
沿路去到街市入停車再入到街市係最誇張㗎!
我唔明點解順利咁大條邨,點解冇係街市
附近攪盂蘭勝會超渡,果到係極需要。

你講條路係咪
公園>消防局>間廟>T字路口>利明利業個停車場入口>行入去轉左去街市條路

有幾誇張
有冇人記得大約十年前樂華南村係唔係做過場法事?
大家仲有冇係秀茂坪順天見到傻john

我小學個陣,
成日見佢拎住部大大部收音機單腳彈下彈下咁跳舞

仲有一次入文具店時比佢抱住左我
我成世都記住

佢仲在生?

係咪個鼻成日都紅色? 我地叫佢紅鼻子
順天撚留名
仲有有冇人知油塘郵局對出果到 跳過幾次樓都係同一個位

翠屏南

早十年左右鯉安苑仲起緊時,對出條馬路成日撞死狗,朝早返學行過就見到啲狗嘅內臟拖到成條馬路都係
離奇就有單
舊時順利利祥樓高層,每層出lift 都冇怪聲
唯獨是17 樓一開lift 門就特別奇怪
好難形容,好奇怪既節奏,但一定唔係樂器整出黎
想問啟田桃園有個好靚女嘅收銀 有無人識佢

相呢

桃園係邊
功樂道撚表示雖然靜但係乜鬼都無撞過

功樂道凌晨都唔會話覺得陰森或者乜嘢

最近嘅都係聽啲人打上怪談話康寧道球場嗰頭有樹精定唔知乜嘢

睇論壇嗰集話康寧道個山有山魅
每晚準時三點左右會嗌
重錄咗音播俾主持聽, 啲人CUT咗出嚟, 我聽過似狼叫
而且康寧道公園都有幾期, 唔知確實位置
有冇人住附近講下

我住康寧道
怪談未講前都聽過
係好古怪嘅 得一下嘅bb喊聲

觀塘咁多痴線佬 半夜練功都唔奇啦

康寧個球場有棵類似櫻花既樹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞