觀塘藍田順利撚入,講下有乜傳說同奇怪野

361 回覆
11 Like 1 Dislike
順天撚
想問牛池灣街市隔離咪有個小巴總站既
個站隔離有條路轉入去,條路好多雜草同葉,
去到最尾有條長樓梯,果條樓梯係上去邊?

一陣搵下有冇圖

上去山上面個配水庫,細個上過去放風箏
成日見到李小龍係藍田行黎行去...

李小龍死撚左喇

以前小學已經成日見到佢搭 26M,估唔到佢仲喺度

李小龍衫個阿叔成日遊走喺藍田 觀塘 九龍灣㗎
成Q日都見到佢

呢單野鬼鬼地

揭發冤案?

唔知 純粹覺得奇怪

小學搭校車返屋企都見到樓下迴旋處拍哂警車 傳說係好耐之前失蹤既女學生
翠屏南邨成個鄉下乜柒都冇

不應認同更多

你哋有小食亭

n 年前3 蚊3粒大魚蛋完爆長洲個d 但換左幾次老板就冇左嚕
曉麗撚
屋企人話曉光閣嗰個公園好邪

前幾年係條樓梯死左個女仔

曉麗撚日日都行翠坪樓梯返正放工

有時廟會搞廟會同大戲大家得閒可以睇下

btw傳說座廟建成既原因係有個無名細路死左係入面要震住佢

而家個無名碑仲係入面搵到

李小龍死撚左喇

成Q日都見到佢

早6-7年喺油塘讀書, 都會喺鯉魚門商場見到佢
9年前喺高雷重讀過 F.5
住喺康寧道同協和街之間
曉麗撚
屋企人話曉光閣嗰個公園好邪

前幾年係條樓梯死左個女仔

曉麗撚日日都行翠坪樓梯返正放工

有時廟會搞廟會同大戲大家得閒可以睇下

btw傳說座廟建成既原因係有個無名細路死左係入面要震住佢

而家個無名碑仲係入面搵到

中學年代去過睇個碑,不過好奇怪就咁葬左起到
BTW,條樓梯我放學果陣不時見到有人仆街,都唔知係咪鬼抆腳...

李小龍死撚左喇

成Q日都見到佢

早6-7年喺油塘讀書, 都會喺鯉魚門商場見到佢

主要藍田出沒,我搬左觀塘SO FAR未見過

不應認同更多

你哋有小食亭

n 年前3 蚊3粒大魚蛋完爆長洲個d 但換左幾次老板就冇左嚕

其實應該起南村篤篤位,幾個球場仔果度改建商場仔或者D食檔仔,而家泳池果邊又起左咁多球場,呢邊應該冇乜人用,起D食野好過,北村都還好,夜晚去街市食野或者行遠D去物華/裕民果邊食都得
翠桃樓嗰邊都好猛

SHARE
BTW近得山都猛
做咩個個講到翠屏咁恐怖
以前讀書夜晚7,8點照行條長樓梯,係有d針筒姐,又唔覺有幾陰
做咩個個講到翠屏咁恐怖
以前讀書夜晚7,8點照行條長樓梯,係有d針筒姐,又唔覺有幾陰

佢地都係講個碑JE,其實都冇咩特別,
曉麗,4順果D就真係堅
曉麗落成頭幾年其實都吹得幾密

一個跳開啲人就跟住跳 不過之後好返好多
有無樂華撚見過個哨牙仔?細個嗰陣成日跟著我

李小龍死撚左喇

成Q日都見到佢

上星期先見過佢

成Q日都見到佢

上星期先見過佢

細細個就見過佢成日係德田m記
功樂道撚表示雖然靜但係乜鬼都無撞過

功樂道凌晨都唔會話覺得陰森或者乜嘢

最近嘅都係聽啲人打上怪談話康寧道球場嗰頭有樹精定唔知乜嘢

不應認同更多

你哋有小食亭

個小食亭又唔好食又貴
廣田
以前每幾個月就有人跳
細個成日返學都見清潔工洗血地
功樂道撚表示雖然靜但係乜鬼都無撞過

功樂道凌晨都唔會話覺得陰森或者乜嘢

最近嘅都係聽啲人打上怪談話康寧道球場嗰頭有樹精定唔知乜嘢

睇論壇嗰集話康寧道個山有山魅
每晚準時三點左右會嗌
重錄咗音播俾主持聽, 啲人CUT咗出嚟, 我聽過似狼叫
而且康寧道公園都有幾期, 唔知確實位置
有冇人住附近講下

由消防局連入邊公園直到你呢度
沿路去到街市入停車再入到街市係最誇張㗎!
我唔明點解順利咁大條邨,點解冇係街市
附近攪盂蘭勝會超渡,果到係極需要。

誇張意思係好猛?

係好惡成五十幾個,好似人一樣會執著
改變唔到自己嘅意去繼續行惡道,果到
陰曹地府係好慘,但係我哋係人世間就
唔知內裡發生咩事,因為睇唔見。
相信有靈魂嘅一定唔會講大話!

即 宿舍巴士站 => 消防局 => 公園仔 => 天橋 => 小路 => 順利街巿 成個路程?!
以前成日行, 好彩係日頭
化到白面唔知男定女條友仲有無出沒

係咪戴眼鏡既
好似好耐冇見
順天撚

一陣搵下有冇圖

唔好意思想問多樣果條樓梯有個閘欄住唔比人繼續上,咁你係有第二條路上去?我都想上去睇下
順天撚

一陣搵下有冇圖

唔好意思想問多樣果條樓梯有個閘欄住唔比人繼續上,咁你係有第二條路上去?我都想上去睇下

係咪上樂華果個?

話說有冇人知荷蘭宿舍對面拆左起咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞