有冇人好想自己當時夠秤享受過八九十年代?

201 回覆
25 Like 1 Dislike
譚詠麟>張國榮

Brett佬真係正到有啲想比佢插

利申:非gay

俾我插
如果你70年代出世
你讀中學既時候就係追譚詠倫張國榮梅艷芳
仲係聽電台排隊買碟
從電台中會聽到外國樂隊如Queen,GnR,Eagles,尾崎豐河合奈保子,五輪真弓,安全地帶,沢田研二
禮拜五食完飯同friend睇午夜場睇英雄本色或者許冠杰或開心鬼之類既笑片,你可能會對鍾楚紅李麗珍傾心
禮拜六可以去大球場睇精工對寶路華睇下胡國雄既英姿,完場由加路連山道落返銅鑼灣避風塘食飯

90年代你做緊野日日on99迫地鐵,walkman聽四大天王王傑Bon Jovi Radiohead Xjapan Beyond
電視睇大時代西遊記一號皇庭妙手仁心,X-file,悠長假期以及所有日劇,你可能會愛上松隆子
嗰陣有嗰黃子華開棟篤笑,你帶完女仔去睇仲可以喺街邊篤下魚蛋食碗魚翅
睇戲就周星馳劉德華走唔甩
睇波既就睇巴治奧朗拿度李華度白必圖羅馬里奧施丹,入場睇南華對快譯通現場屌鳩禾仔

諗起都覺得忙

利申:89年生

好正
Hide

巴打你又做乜

Hide啊

冇聽
好後悔遲左接觸樂隊呢樣野
mcr,paramore,pay money to my pain
收哂皮先識
好後悔遲左接觸樂隊呢樣野
mcr,paramore,pay money to my pain
收哂皮先識

唉 點解人生淨係聽音樂都有咁多遺憾
Pish
Oasis Beatles

Hi Liam

Liam係咪好似鬧過maroon 5
屌 我鍾意左maroon 5好多年
但係都鍾意Oasis
單野尷尬到

我一開始都好鍾意maroon 5 不過比我發現oasis後,對maroon5嘅興趣慢慢减,再加上maroon5 V 呢個album 啲歌太差,令我太失望
宋子傑巴打好識貨

認真定講笑
但身邊冇人聽呢啲
嗰日畀左個女仔聽,佢接受到但唔會特登搵返黎聽
好想去現場睇貝多芬指揮
好想去現場睇貝多芬指揮

屌你

Liam係咪好似鬧過maroon 5
屌 我鍾意左maroon 5好多年
但係都鍾意Oasis
單野尷尬到

我一開始都好鍾意maroon 5 不過比我發現oasis後,對maroon5嘅興趣慢慢减,再加上maroon5 V 呢個album 啲歌太差,令我太失望

越出越唔係佢地自己嘅風格
不過Sex and Candy(好似翻唱)幾好聽
宋子傑巴打好識貨

認真定講笑
但身邊冇人聽呢啲
嗰日畀左個女仔聽,佢接受到但唔會特登搵返黎聽

講真
頂你我都話我都鍾意 點會係講笑
譚詠麟>張國榮

譚伯 = 大眾野 / 王晶片
哥哥 = 藝術 / 王家衛片

譚詠麟>張國榮

譚詠麟=陳奕迅
張國榮=坤gor

譚詠麟=陳奕迅
張國榮=坤gor

譚詠麟=陳奕迅
張國榮=坤gor

唱功黎講張國榮拍馬都追唔上譚詠麟
係復出之後好小小
好想現場聽一次John Frusciante時期嘅RHCP, 聽Pink Floyd live, 聽Beyond live
好想現場聽一次John Frusciante時期嘅RHCP, 聽Pink Floyd live, 聽Beyond live

Same

柒頭 乜你又出現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞