有冇人好想自己當時夠秤享受過八九十年代?

201 回覆
25 Like 1 Dislike
最愛嘅歌手、樂隊都係七八 或者九十年代出
而且主流啲音樂風格偏rock
其實最好係70s出世 咁就可以十幾歲享受80s嘅野 廿幾歲聽90s 嗚啊諗到都開心

生於late 90s
同感
好想做過Brett佬嘅瘋狂fans

好想睇過後生(或者相對後生)嘅Bon Jovi, gnr, rhcp, helloween, depeche mode, suede, metallica, stratovarius, paradise lost, my dying bride, black sabbath, scorpions, Aerosmith, Chicago等等等等嘅live show
同感

冇睇過佢地全盛時期嘅show但係好好好愛佢地個感覺好難受

都算啦咁搵個同taste嘅friend啦 但係可能本身係女仔 真係好難識到好多志同道合嘅女仔 好多一聽舊歌就覺得老土或者偏嘈 因為以為連pop都有rock嘅元素
搞到有野想同人些牙都唔得

好慘啊 點解我咁遲出世
同感

冇睇過佢地全盛時期嘅show但係好好好愛佢地個感覺好難受

都算啦咁搵個同taste嘅friend啦 但係可能本身係女仔 真係好難識到好多志同道合嘅女仔 好多一聽舊歌就覺得老土或者偏嘈 因為以前連pop都有rock嘅元素
搞到有野想同人些牙都唔得

好慘啊 點解我咁遲出世
好想睇AC/DC, Queen, Kiss, Led Zeppelin, Pink Floyd, Eagles
好想睇AC/DC, Queen, Kiss, Led Zeppelin, Pink Floyd, Eagles

Queen, Eagles
差唔多年紀
聽queen,bon jovi ,depeche mode, new order, air supply, wham!, Chicago,pink floyd
差唔多年紀
聽queen,bon jovi ,depeche mode, new order, air supply, wham!, Chicago,pink floyd

depeche mode
正啊依堆我都有聽
差唔多年紀

正啊依堆我都有聽

never let you down
差唔多年紀

正啊依堆我都有聽

見到wham!諗起George Michael 我係佢死前一日仲係度大大聲播Careless whisper 仲好high咁 之後第日佢就死左
八十年代冇網絡,資訊邊有咁發達

你真係生於果個年代可能英文歌都冇乜機會聽
八十年代冇網絡,資訊邊有咁發達

你真係生於果個年代可能英文歌都冇乜機會聽

但係我個60s老豆都有聽喎
佢話當年做過band仔以彈到hotel California為榮
差唔多年紀

正啊依堆我都有聽

見到wham!諗起George Michael 我係佢死前一日仲係度大大聲播Careless whisper 仲好high咁 之後第日佢就死左

我都係...
播完之後第二日話佢死左
其實唔止英文歌
好想感受當年80,90S香港樂壇
當年有好多音樂活動,EVENT係大球場個D搞
張國榮VS譚詠麟
四大天王
其實唔止英文歌
張國榮VS譚詠麟
四大天王

我係張國榮迷黎 好正啊嗚啊
無smartphone無電腦既年代
X JP, beyond 既年代
成個社會簡簡單單,玩咩就玩咩,無顧慮

Beyond

我都係...
播完之後第二日話佢死左

雖然我唔係wham!迷 但係依首歌真係好正 點解聽完就收我皮
其實唔止英文歌
張國榮VS譚詠麟
四大天王

我都係
你見我個名就知
其實唔止英文歌
張國榮VS譚詠麟
四大天王

我都係
你見我個名就知

同好啊巴打
無smartphone無電腦既年代
X JP, beyond 既年代
成個社會簡簡單單,玩咩就玩咩,無顧慮

Beyond

真係好可惜
享受唔到呢段時光

佢地真係光輝歲月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞