有冇人好想自己當時夠秤享受過八九十年代?

201 回覆
25 Like 1 Dislike
Abba Madonna mj Whitney Houston
以前真係
有冇人可以介紹以前啲disco歌聽下
依架越嚟越玩電音 部分真係聽唔入耳
身邊冇fd同我一樣咁老餅
Abba Madonna mj Whitney Houston
以前真係

依家啲電音好鳩 為洗腦而出
Dis唔disco唔知
不過有啲歌一聽我就會high晒 例如
Don't stop me now - Queen
Careless whisper - Wham!
Without you - Harry Nilsson
Paranoid - Black Sabbath

Animal Nitrate - Suede
Attitude - Suede
Beautiful Ones - Suede
So Young - Suede
Heroine - Suede
Suede啲歌好鬼迷幻

真係好可惜
享受唔到呢段時光

佢地真係光輝歲月

唔好講到家駒咁遠
有機會現場睇03,05演唱會都好

依家啲band少左啲號召力同氣勢
啲人又對rock少左追求 可能啲熱血冷左
好似冇左beyond嗰種風摩全港嘅樂隊
以前真係

我都有聽呀屌
DISCO既話,BONEY.M正呀 不過70年代
DADDY COOL,Hooray! Hooray! It's A Holi-Holiday,Rasputin,happy song
仲有pet shop boy, modern talking

真係好可惜
享受唔到呢段時光

佢地真係光輝歲月

唔好講到家駒咁遠

都有既
但變左POP ROCK
DEAR JANE,SUPPER MOMENT

真係好可惜
享受唔到呢段時光

佢地真係光輝歲月

X Japan定係Beyond勁啲
鍾意佢地嘅rock定係ballad多啲?

冇聽x Japan

唔好講到家駒咁遠

都有既
但變左POP ROCK
DEAR JANE,SUPPER MOMENT

都有啲好聽嘅
但係冇乜大意義
以前真係

Dis唔disco唔知

Suede啲歌好鬼迷幻

依家D電音我都有聽
但係得閒先會播下
以前真係

Dis唔disco唔知

Suede啲歌好鬼迷幻

依家D電音我都有聽
但係得閒先會播下

英國jj表示一去party就係edm同electropop好想死
所以我成日留係房播歌 好毒
好想做過Brett佬嘅瘋狂fans

好想睇過後生(或者相對後生)嘅Bon Jovi, gnr, rhcp, helloween, depeche mode, suede, metallica, stratovarius, paradise lost, my dying bride, black sabbath, scorpions, Aerosmith, Chicago等等等等嘅live show

如果比我睇到佢地當時既live就好 ...
我願意短幾年命換睇當年gnr係Tokyo果場live
以前真係

Dis唔disco唔知

Suede啲歌好鬼迷幻

依家D電音我都有聽
但係得閒先會播下

英國jj表示一去party就係edm同electropop好想死

你係絲打?
好少絲打會聽舊歌
身邊D女仔都係聽KPOP,歐美POP(雖然我都有聽)
好想做過Brett佬嘅瘋狂fans

好想睇過後生(或者相對後生)嘅Bon Jovi, gnr, rhcp, helloween, depeche mode, suede, metallica, stratovarius, paradise lost, my dying bride, black sabbath, scorpions, Aerosmith, Chicago等等等等嘅live show

如果比我睇到佢地當時既live就好 ...
我願意短幾年命換睇當年gnr係Tokyo果場live

我都願意短幾年命睇場suede後生嘅show
好想睇一場89張國榮演唱會
同埋MARIAH CAREY LIVE

依家D電音我都有聽
但係得閒先會播下

你係絲打?
好少絲打會聽舊歌

跟開老豆聽舊歌 第一次聽現代流行曲係小二三

當然依家新歌都會聽

好想有幸做過哥哥嘅fan girl 歌影視無所不能

依家D電音我都有聽
但係得閒先會播下

你係絲打?
好少絲打會聽舊歌

當然依家新歌都會聽

我有一排全舊歌,後尾先聽返D新既香港,歐美,KPOP
已經畀身邊朋友標籤為一個呀叔

絲打有冇聽哥哥80年代既歌?
通常我地呢D年紀聽哥哥多數都聽哥哥90年代D歌
好少聽埋80年代
好鍾意奔向未來日子 ,另外快歌無心睡眠,暴風一族,不羈的風

樓主女仔黎

真係好少有
通常女仔都要跟足潮流

你係絲打?
好少絲打會聽舊歌

當然依家新歌都會聽

阿叔先好 好過做潮童啦
韓國野我比較少留意 冇乜興趣
不過CNBLUE有幾首我幾鍾意

舊歌可能一部分係聽感情
新歌都係聽band多 但係會聽Damien rice, passenger, Bon Iver嗰類平伏下聽rock同metal high大左嘅感覺
Jazz就無分年代
不過其實我乜都聽 只係有偏好
香港就張敬軒謝安琪Eason為主

你係絲打?
好少絲打會聽舊歌

當然依家新歌都會聽

阿叔先好 好過做潮童啦
韓國野我比較少留意 冇乜興趣
不過CNBLUE有幾首我幾鍾意

舊歌可能一部分係聽感情
新歌都係聽band多 但係會聽Damien rice, passenger, Bon Iver嗰類平伏下聽rock同metal high大左嘅感覺
Jazz就無分年代
不過其實我乜都聽 只係有偏好
香港就張敬軒謝安琪Eason為主

我暫時未聽到去METAL
搵唔到有途徑搵METAL聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞