有冇人好想自己當時夠秤享受過八九十年代?

201 回覆
25 Like 1 Dislike
好想睇一場89張國榮演唱會
同埋MARIAH CAREY LIVE

好想有幸做過哥哥嘅fan girl 歌影視無所不能

絲打有冇聽哥哥80年代既歌?
通常我地呢D年紀聽哥哥多數都聽哥哥90年代D歌
好少聽埋80年代
好鍾意奔向未來日子 ,另外快歌無心睡眠,暴風一族,不羈的風

佢當年聽係好跟得上全球潮流
嗰種不羈感唔比鬼佬差 佢啲快歌真係high到爆
我鍾意H2O俾人笑

不過我都係鍾意哥哥靜啲嘅歌 佢把聲好有feel 所以聽90s嘅會比較多
路過蜻蜓
這些年來
左右手
怪你過份美麗
明星
今生今世
玻璃之情
有心人

嗚啊

樓主女仔黎

女仔只係外表黎姐 可能內心男人啲仔

樓主女仔黎

女仔只係外表黎姐 可能內心男人過啲仔
無論 歌 影 視 都係好震憾 同劃時代

絲打有冇聽哥哥80年代既歌?
通常我地呢D年紀聽哥哥多數都聽哥哥90年代D歌
好少聽埋80年代
好鍾意奔向未來日子 ,另外快歌無心睡眠,暴風一族,不羈的風

佢當年聽係好跟得上全球潮流
嗰種不羈感唔比鬼佬差 佢啲快歌真係high到爆
我鍾意H2O俾人笑

不過我都係鍾意哥哥靜啲嘅歌 佢把聲好有feel 所以聽90s嘅會比較多
路過蜻蜓
這些年來
左右手
怪你過份美麗
明星
今生今世
玻璃之情
有心人

嗚啊

今生今世,有心人,當愛已成往事
我推介80年代哥哥慢歌
痴心的我,迷惑我,共同渡過
D低音好正

成個世界都係高峰,音樂種類多元化同普及化
獅龍旗下先係香港

我有一排全舊歌,後尾先聽返D新既香港,歐美,KPOP
已經畀身邊朋友標籤為一個呀叔

阿叔先好 好過做潮童啦
韓國野我比較少留意 冇乜興趣
不過CNBLUE有幾首我幾鍾意

舊歌可能一部分係聽感情
新歌都係聽band多 但係會聽Damien rice, passenger, Bon Iver嗰類平伏下聽rock同metal high大左嘅感覺
Jazz就無分年代
不過其實我乜都聽 只係有偏好
香港就張敬軒謝安琪Eason為主

我暫時未聽到去METAL
搵唔到有途徑搵METAL聽

我冇聽好extreme嘅metal
Black metal, Death metal嗰啲太hardcore啦我聽過真係唔識欣賞
聽開gothic metal, doom metal
前者樂器多弦樂 一定有violin 好優雅 有種淒美感
後者拎黎自虐世界級 sad到 唔開心聽可以等自己喊得出

Gothic同Power metal伸展出黎嘅Symphonic metal都好正 交響樂感覺加粗獷佬味

如果有興趣可以聽下
Goth: my dying bride 老土野但係我自己好鍾意
Doom: novembers doom
Symphonic: nightwish好似係

Band界仲係人才輩出

真係
我鍾意嘅明星好多都係老餅
獅龍旗下先係香港

依家都係香港 依然好鍾意依個地方
只係依度需要再發育

我有一排全舊歌,後尾先聽返D新既香港,歐美,KPOP
已經畀身邊朋友標籤為一個呀叔

阿叔先好 好過做潮童啦
韓國野我比較少留意 冇乜興趣
不過CNBLUE有幾首我幾鍾意

舊歌可能一部分係聽感情
新歌都係聽band多 但係會聽Damien rice, passenger, Bon Iver嗰類平伏下聽rock同metal high大左嘅感覺
Jazz就無分年代
不過其實我乜都聽 只係有偏好
香港就張敬軒謝安琪Eason為主

Black metal, Death metal嗰啲太hardcore啦我聽過真係唔識欣賞

Gothic同Power metal伸展出黎嘅Symphonic metal都好正 交響樂感覺加粗獷佬味

如果有興趣可以聽下
Goth: my dying bride 老土野但係我自己好鍾意

gun N' Roses 算唔算METAL

Band界仲係人才輩出

真係

80S hard rock正
幾鍾意bon jovi

如果有興趣可以聽下

唔算
頂盡heavy metal

Band界仲係人才輩出

真係

80S hard rock正
幾鍾意bon jovi

曾經迷過一排JBJ
之後俾個影星拉開左我視線 ...

唔算
頂盡heavy metalhard rock

唔該巴打

如果有興趣可以聽下

你講個d除左doom都有聽

一個post起左咁多知音出黎
推介Pink Martini
好似小交響樂團咁 又似musical 我覺得似
幾個vocals都靚聲王黎
Latin, Jazz, 外文歌
好exotic又優雅
播親俾人聽都俾人笑9我

Amado Mio - Pink Martini
https://youtu.be/sCbzWiJLVhk
Storm Large啲高音

La Soledad - Pink Martini
https://youtu.be/iW9yRks_7XY

Hey Eugene - Pink Martini
https://youtu.be/O0JREwyJK2M
China Forbes好有磁性

你講個d除左doom都有聽

一個post起左咁多知音出黎

Late 90s 既絲打識咁多野我仲大開眼界

跟老豆學野

Late 90s 既絲打識咁多野我仲大開眼界

跟老豆學野

日本band少聽

好少
日本野淨係有聽玉置浩二同五輪真弓 不過都唔太熟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞