有無人見工果陣講到實請咁 最後無offer?

280 回覆
1300 Like 5 Dislike
之前都好似你咁諗,但萬一B唔請你,仲邊會有人可憐你 為自己著想先啦
唔記得左你份紙或者臨時搵到更好更平嘅人囉
之前見份大公司,人工待遇福利好好,有挑戰性,但覺得自己未料實唔請,當潮聖去見識下,參觀下,好輕鬆咁hea見,點知有sec in,仲要請埋
「放心啦,請就實請架啦」
屌你老味
我都做緊呢行 咩名間公司
Lm
見有機會係未來既阿頭 臨走同我講話「睇睇你expected salary先 嗯事但啦 冇問題 等你開心d 」
走果陣搭住個膊頭送我走 之後咩聲氣都冇
呢間西野
情況一樣 in左另一個post之後in完9秒9 email返我話唔請 似跑數屌康栢老母!
總之一日未簽約,都唔好辭職
最慘係佢最後真係出offer
我都係
未簽約都要繼續interview,就算簽咗都要繼續in, in到返工前一日
唉 唔請咪唔請早d講嘛 又要比希望人又要唔比offer 時間又哂左工又無得翻 仆街hr
最近都試過
in到一半就話覺得幾適合 跟住講一大輪內部運作既野 公司文化 有咩學到etc
叫我認真考慮下會唔會想入去做
其實本身唔打算做 都係hea in
不過傾完一大輪又覺得喺間公司做野都唔錯 變左有d期待
而且搵到厭 唔想再搵工

但到依家等左一個禮拜都冇消息 有d想打去
不過見到咁多巴絲臨埋門簽約都撻q就唔敢咁有信心了
早幾日in完ibank,無論條team定manager都講到好大機會請咁,仲話我好有potential,睇完呢個post我而家都驚驚地
簽埋約先反口?咁駛唔駛賠一個月糧?
朋友自身經歴, 新公司引導佢提早走俾代通知金, 佢上小額結果對方肯賠返筆數俾佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞