有無人見工果陣講到實請咁 最後無offer?

280 回覆
1300 Like 5 Dislike
睇你等唔等錢洗 唔等錢洗既緊係唔好勉強自己返啦
點都返間自己想做既
去到second in個主管話好鍾意我啲作品
話佢條team無人識畫圖
左讚右讚 話下星期一有人通知我簽約
點知

其實我好想入果間公司
福利好好
當年岩岩考完dse想搵下part time番
就諗住近近地係屋企樓下見間ok 方便又近
見果時都係普通咁 個啊姐叫我寫低啲資料
又問我幾時可以番得工 我梗係話 隨時都可以啦
佢仲同另外一個收銀講 有人替你 你就唔洗番得咁辛苦啦
之後就話遲啲會聯絡我
我當時仲好開心 心諗咁易就搵到人生第一份part time
點知等左個幾兩個星期我都冇收過電話

直到依家諗番起
我都成日笑9自己 連ok都唔請我
我同你一樣
問朋友朋友揀2

我個case係b要等一個月先知請唔請
於是打算係a返住先
我同你一樣,不過reject 左,而a都無請我。
通常見完覺得冇可能請就會有offer
反之亦然
咁撚慘
唔好傷心
我in過萬寧 m記 bossini
都唔撚請我
比埋OFFER我 叫我星期五打電話CONFIRM佢ACCEPT OR NOT
星期五打去 佢話 "我請左第二個喇bye"
叫你星期五先,你好想要個分工既話就即日話okay啦
邊間?呢排我都見左間銀行,agent講到十拿九穩,但已經等左好耐無聲氣
幾耐先?
西亞
講埋會再打嚟約我簽contract
最後都冇
大把啦!公關技兩
見左三round, 距離最後一round仲有兩日就我夠2星期,agent話搞緊手續等緊approval 之類
in完帶我睇埋同事話下星期番工 如果第二日話收番個offer呀
算啦 做到未必好,唔做未必唔好。
呢d好講命,命運安排好曬,唔洗驚,只要默默地等佢發生就OK。
邊間咁柒
佢啲同事唔中意你
lm
呢樣未算On9 講到實牙實齒請咁 成個月都無通知 然後又叫你上去簽約
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞