有無人見工果陣講到實請咁 最後無offer?

280 回覆
1300 Like 5 Dislike
不嬲係一個考你演技既遊戲
LinkedIn 有公司透過Agent搵我,Contract 都Draft埋
但最後佢地大老板話因為見到其他公司喺LinkedIn 我,覺得我太危險 Rej 左
in完最後問我xx號返工有無問題?
話過幾日會打比我 屌佢老母點知無消息
打返比佢 佢話唔認可我學歷
如果簽左約呢個情況有冇得賠?
d公司叫帶相好心咪帶啦 佢有心請你就會比你遲d補翻
Hxbx?
果陣見完一份好有興趣 個hr仲叫我叫高d價

搞到我另一份hea見 點知hea見果份先請
係未hea見比人覺得你有自信又淡定所以反而會請?
我之前d工都係冇諗過佢請點知就請左
不過我係正常認真咁見
In完先話唔認可學歷
我覺得係睇間公司急唔急請人既問題
簽左約未onboard都要繼續搵
容乜易有份人工再高d既
唔太清楚 你可以問下上面比人彈約既人兄

hea到直頭話佢份form多野填, 有啲我唔填住啦 (佢一路in 一路叫我填form, on99 答得你又填唔到 填得黎又答唔到問題)
佢介紹完公司 問我係咪都有興趣做 我話要諗下
之後又反口叫加價
最後都請左我
有冇公司請人果陣講到實做咁 最後冇返工?
可以車埋你返工 好好相處
見個陣話基本上請硬
叫我唔使再搵其他工
之後幾個月無聲氣
半年後打黎問幾時返得工
我已經返緊新工幾個月
咁應該係佢等人洗
要幾趕先會叫人一路in一路填form
2的話始終唔夠厚面皮做
大把啦 上面都有幾個
hsbc 講埋打風會點 都可以唔請
岩岩見左1份
HR 係我 in 完最大粒都專登打黎問我感覺如何
又問我buy out 1個月個啲野
話下星期有offer 會打比我

本來都有信心得米,睇完呢個post 真係唔敢有太高期望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞