IT界討論區:(38)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike

同埋有d人會問extendable, 例如個system而家支持到幾多人, 如果cocurrent request多一倍會點, 會點拓展個system etc
最緊要訓得夠, 第一日番工好多時會見到hr, 高層, 經理etc, 唔夠訓個impression好唔掂
之前做過有間就係咁,勁閪, 又要整個樣好睇
本身code 狗你知D design 水平去到咩水位
呢個真 又比唔起錢,
又要平又要靚又要正
打code唔怕變毒撚咪做
我成日係IT 討論區都講做P仔
你話我諗住一世唔撚溝女,打code就係我人生,
唔撚怕on99一世, 咁你咪打code 打落去
我support你入行Tim
因為你性格OK做IT
相反如果你頂唔撚順毒撚,
無社交
真係唔建議你做IT
打code呢行做做下你個人好撚易變撚到木木獨獨咁
你地咪呃尻人啦, IT狗根本無女同事
有都係第個dept
話說我公司裡面, 大部份寫CODE既都結左婚~
+1 我識親都結左9成 重有個1成係好後生0-2exp個d
所以話,打code 同溝唔溝到女係兩回事
不嬲ur face ur fate
IT狗個種毒撚唔滾嘅安全感先係結婚第一人選 有女同有家庭係兩回事
sosad
睇人姐。
呢個我都唔識
scalability問題 淨係知通常去到solve 到C10K problem有好多野都係custom made
睇你邊種毒架炸wor
有D係樣毒+內在毒(根本就唔撚talk得+油頭毒撚)->呢D根本死症啦
我係內在毒果D
早幾日有女仔frd問我:點解次次都係我(地)約你,你可唔可以約番我(地)
我:唔可以,我中意自己一個多D
琴日仲有個post話創科楊焗腸話雲端工程師渴市 人工高
想問下巴打你介唔介意我問你d外地工作既問題. 麻煩你

https://t.me/anthony_tsang27
呢個我tg
有冇巴打有ibank男
屌it9條女果段潮文
故事係有一段時間表
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞