IT界討論區:(38)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
17k OT
30k先考慮下
呢位OT巴打名叫做馬爾代夫的生活
同現實有違和感
捉佢出黎瘋狂抽插佢屎忽先得 班仆街唔屌唔識長大
我覺得普通公司係睇關係....同老闆或上司關係好就有得升
唔好既, 做p仔做5-8年都可以
1-2個月時間唔係問題, 越短時間越多錢
錢算少,一年經得21k.仲要過海 。宜家先食完飯。廳日6點幾走,炒左就算
可能IT就係咁,啲上司以為過20k人工好高ot應份㗎
肯上水啦咩 算你有d志氣
一年21算高啦
兩個都可以....睇性質
3個offer簡左份inhouse,打算hea hea地,點知伏到撲街 。9點幾走果下仲捉住我問做成點,叫我翻埋位開比佢睇。
美容院之類
隔離team女女6點準時走 。班it撚8點先有人走
錢算少,一年經得21k.仲要過海 。宜家先食完飯。廳日6點幾走,炒左就算
肯上水啦咩 算你有d志氣
一年21算高啦
3個offer簡左份inhouse,打算hea hea地,點知伏到撲街 。9點幾走果下仲捉住我問做成點,叫我翻埋位開比佢睇。

我又係返緊份in-house伏到震 返工收工時間吾定時
Fg先得15K 利申準備跳
巴打

反咩啦,做IT 多數木木獨獨,識反個班先叫正常人
其實高唔高人工, 做左兩個禮拜就OT都唔撚合理
老老實實做IT真係企硬,呢行本身就係班毒撚,唔撚識反抗,因地話一就係一,咁咪變到哈撚你,
OT左又唔會加人工,分分鐘用完即掉當你狗撚
IVE 算啦數,得罪講就係IVE 先整撚到IT咁撚柒
試諗下香港 如果無HD/ ASSO IT Cert 泛濫,腦細局撚住要 U Grad
U Grad個價自然OK
但係有撚左HD/ASSO畢業 比撚盡你 都唔撚夠彊開20K
有D仆街腦細心態就唔撚正常,請個平既好撚過貴既心態,攪撚到呢行風氣愈黎愈柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞