IT界討論區:(38)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
咁都有要programming底先慢慢上手
13k Programmer咩質素:
1. 英文, 講野表達能力差
2. Project求其rollout到就算
3. 靜識埋頭對著個MON死揼爛揼
4. 人地叫你堆沙,你堆沙; 叫你砌城堡,你砌城堡
5. 無上進心
6. 個人有少少問題
https://lihkg.com/thread/786971/page/1
★ 傳政府本周內推培訓科技人才計劃 專才每月可獲3.2萬資助

頂你個肺,本地IT狗都無資助,真係唔撚入行呀屌
唔係掛
冇提預計引入幾多人
其實無撚計,香港好多公司心態就係咁,
無錯IT工真係好撚多
但係心態係請個平,好撚過貴
customer-oriented = 個客要咩你就要嘔咩比佢
讀得博士多數係大陸IT狗,真本地IT狗真係食得屎
HKTV 請緊SE
想問有冇巴打做過
風氣點 同有冇伏
你開幾多
唔係得14,5K咩
之前見佢請咩senior web developer都係呢個價
有冇爸打聽過Neomas尼間公司
Agent公司有咩好講
嘩 仲衰過si 啲價
樓主可唔可以加埋做左1年,2年,5年,10年,20年it狗人工?
我相信都好多人想知it狗有幾美好
http://evchk.wikia.com/wiki/IT開OT改Program潮文

舊文送比你地
希望你地鍾意
9:00pm
你已經飲左六杯咖啡, 金精火眼wing wing地, 走去後樓梯煲煙差電
你女友已經飲左六杯紅酒, 眉絲細眼wing wing地, 走左去露台看Soho的夜色

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞