帶一歲女女去東京,求推介

392 回覆
13 Like 1599 Dislike
今時今日有腦都唔會係香港生仔啦
你估樓主會有腦?
你搭過飛機未?
好心一歲就咪撚帶去旅行啦
BabyLIHK
上到機有氣壓睇下仲乖唔乖
福島第一核電廠
一歲去黎把撚呀
先唔講個bb坐飛機會耳痛
你去肯定要準備bb車同孭帶 仲有奶粉 零食 玩具
拎嘅嘢多到搬屋企咁 行程仲要plan bb啱玩嘅
佢人仔細細未好識得去表達
到時你地點都會手忙腳亂咁嘅時候
真係會玩得開心咩?
再大個啲一齊去仲好啦 你控制到佢又少拎好多嘢
起碼第時佢有記憶係到
依家去 大個唔睇相都唔知喎
同成班兒登仔講哩d 真係曬鳩氣, 人地帶細路去旅行喊唔喊關你地撚事咩

認真, 細路上機喊一陣係正路, 不外乎悶, 肚餓同埋眼訓, 平時埋身就準備好餵奶巾, 如果全pump 我就唔知點搞了. 兩老湊開的話就請教定點樣tum訓覺, 準備定足夠既餅同埋玩具, 最好係機場預留好充足時間同佢周圍行同玩, 務求上機前放曬佢d電.

至於去到我其實建議去近郊, 租架車有咩事都可以上返車, 又唔洗預太多時間等車搭車, 上車前放曬佢d電就去下個目的地. 編行程要預充裕時間, 睇好邊度有得補給同有心理準備隨時要cut行程.

最後, 如果第一次最好唔好去日本, 去三四日台灣/新加坡試下水溫先, 唔係個個BB 都出得遠門.
一齊屌爆呢個po
死返去babycondom問喇屌
on9 一歲識條撚 又唔會記得
睇樓主回覆都估到份人自我中心,唔理人感受既自私精
次次搭飛機都比bb嘈,真係好煩
你要拍片比回憶佢就搭遊輪算啦,等4歲到先搭飛機啦
你都唔想比成機人咒罵你祖宗18代嫁
講真就算平時bb幾乖,當環境轉變左,變得陌生都有機會喊,咁樣好易影響人,加上又要照顧2老,有咩事上黎,得你2公婆都好難搞,最後唔只辛苦人地,仲會辛苦到自己
同埋比人屌就預左,因為帶1歲女去問有咩行程岩佢,真係去過都唔記得啦,你正正常常去下shopping, 博物館個d算啦,做人阿爸阿媽都要自己衡量架,唔係話想一家人回憶就去架
似扮大肚博唔洗排隊個班囉
自私 仲要伸手黨 幫你去埋好唔好
返babycondom啦
呢到連登黎
次次坐長途機都會有啲bb仔係隔離
嘈住嗮訓唔到覺
十幾版無追晒,樓豬係咪仲死撐緊?
將心比己
你搭飛機果時隔離有個BB嘈到你坐立不安你會有咩感想
算喇,樓主只會聽D自己岩聽既野。

有冇唸大家屌你之餘其實係真心提你咁做係攞苦黎身。

中肯講你真係要預好多麻煩會令你同個B都享受唔到個旅行。

如果你就係想製造呢d回憶第日同仔講自己幾撚辛苦,咁當我同咁多位巴打冇講過野喇
帶 bb 可自由行 2+1
加埋老豆 就唔該跟團 2+1+2

後生仔為食個面 由jr 站 推bb 車行十五分鍾冇問題。 老人家又辛苦又埋怨但唔敢出聲。
新小岩站
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞