[你問我答/分享]同韓國女仔拍緊拖

270 回覆
42 Like 10 Dislike
你地咩語言溝通?
點搵機票錢?

用英文,但我學緊韓文,同時佢又識日文(N1)我有時都會用下日文(N5 )同佢傾計
機票我用國泰學生飛都係$2000來回

仲要n1日文...

韓文同日文文法好似(一開始直程係95%相同)
而且日文既音簡單好多,所以韓國人學日文係好容易

但同理香港人學韓文其實都易
最主要係因為有超過7成漢字詞+讀音似
韓文有入聲字所以漢字發音同廣東話極為相似

但d符號字好難睇

韓文字母可以話好有系統,但同時真係好睇死人
甚至韓國人自己都唔可以好快同準確咁睇韓文文章
閱讀速度同中文人睇中文文章差好遠

所以真係無諗過學

日文反而有諗過

香港人應該都係鍾意學日文多D
日文對香港人黎講都係易上手
值得一學
點睇矮拎想識韓妹

冇問題
我自己覺得韓國男仔同香港男仔差不多高
但韓國女仔明顯係比香港女仔高,但未至於好多女仔>170
我得173咪又係咁,女朋友仲要都係173

唔好講識韓國女仔,普通識女仔最緊要係自信
身高唔夠人黎咪其他贏人囉
先前係咪開過?
好似係仲未諗到點追個女仔定係自己諗多左?

exact7ly 最體驗到佢地階級文化係 年紀細既要幫年紀大既倒酒 一個一個咁樣黎 傳統女人要另轉面飲酒
燒肉都係 年齡細既燒 大既負責食

以前既年代比較年輕既男人都係另轉面飲
再以前d係男女唔可以同枱食飯
就算依家都好,一個女人去左新公司預左比男「先輩」點去整咖啡買野食之類...仲要幫男人點煙,我聽到真係極心痛
好似好正

不過一陣一定有人入嚟酸你
做陣心理準備

我又何嘗未試過酸人呀
不過機會係自己爭取
可能有d人對韓國女人冇好感,但其實香港男人係佢地眼中係好正

根本韓國人就係崇拜香港

佢地對香港依個地方好有好感
一黎崇我地、二黎香港人又崇韓國 (但我唔知韓國有咩好崇)
所以佢地既內心係好似鹿咁撞黎撞去
會覺得「一個自己咁鍾意既地方,個度既人都同樣鍾意我地」
馬來西亞妹子都係

巴打有故事分享?
我去讀書時識左班韓國仔女 都唔知香港 講廣東話 同 正體字
覺得只係中國一個城市

一dd
我女朋友之前以為香港係一個國家
但亦有d係唔知有咩分別
但大部份都知係有分別,所以先咁鍾意香港而唔係中國
只有同港相輕

除咗支那同新加坡以及部分台仔
最睇唔起香港嘅就係香港人

台妹都喜歡港仔,不過好撚大話,隨時帽你一帽

好現實
我地一定會知道自己地方最多既缺點
但我地有時太過火既係明明真係優點都可以話打飛機
香港要有得救,其實最起碼要自己睇得起自己先...

台灣妹太開放啦...
先前係咪開過?
好似係仲未諗到點追個女仔定係自己諗多左?

冇開過阿
但真係好多人都有同過韓國女仔拍拖
靚唔靚女
眼細細咁樣定係已經整過容?
btw 祝你地幸福

眼大但冇整容 細細個已經眼仔圓圓咁

你點知無整?
只有同港相輕

好現實

台灣妹太開放啦...

東亞女生已逐漸歐化,性開放不論中港日台韓都差唔多,部分港女假矜持而已
靚唔靚女
btw 祝你地幸福

你點知無整?

同細個個樣係差不多
再睇埋佢小學中學高中個樣都係咁,應該冇整過
同埋信任係好重要
你地咩語言溝通?
點搵機票錢?

用英文,但我學緊韓文,同時佢又識日文(N1)我有時都會用下日文(N5 )同佢傾計

仲要n1日文...

但d符號字好難睇

所以真係無諗過學

日文反而有諗過

值得一學

你覺得學日文易定韓文易d
學過一排韓文,但係香港好似學日文有用d
靚唔靚女
btw 祝你地幸福

你點知無整?

睇相咪比較到,除非孩提時已經整容
香港女仔係韓仔韓妹眼中係點
覺得韓國人有啲崇香港

我同我女朋友講過香港女仔既野
佢話絕對係韓國係想像唔到
只有最「泡菜妹」(意思同港女差不多)既可以同香港女仔可以鬥

至於韓國男仔對香港女仔既睇法係...
可食不可娶
香港女仔鍾意韓國男仔所以韓國人要食香港女仔好易
但因為香港女仔太唔似「女人」所以通常唔會考慮娶佢地

香港女仔接唔接受到自己好似個妹仔咁
係屋企打理哂所有野、服侍埋男性朋友/上司?
根本冇可能

至於崇港..韓國人係好崇港
因為東亞國家之中唯一同韓國冇咩交惡既就係香港
而且香港係佢地眼中係天堂,富有、美食、自由既集中地

唔難睇得出香港好多韓國旅客、好多韓國學生
甚至係咁多個少數民族當中,同香港人通婚最多既一群

香港人成為覺我垃圾既教育制度、公司文化係佢地眼中係天堂...
佢地會覺得香港讀書壓力好細、公司好自由好正

只有同港相輕

好現實

台灣妹太開放啦...

東亞女生已逐漸歐化,性開放不論中港日台韓都差唔多,部分港女假矜持而已

都係...但對比起香港整體已經保守到痴
依個都算係香港女仔其中一個優點黎既
雖然處女買少見少但未去到係人都上得咁
覺得韓國人有啲崇香港

可食不可娶

根本冇可能

香港人成為覺我垃圾既教育制度、公司文化係佢地眼中係天堂...

香港人入唔到八大唔會死,韓國人入唔到SKY,可以成世玩完
只有同港相輕

好現實

台灣妹太開放啦...

都係...但對比起香港整體已經保守到痴
依個都算係香港女仔其中一個優點黎既
雖然處女買少見少但未去到係毒撚都上得咁
你地咩語言溝通?
點搵機票錢?

仲要n1日文...

但d符號字好難睇

所以真係無諗過學

日文反而有諗過

值得一學

你覺得學日文易定韓文易d
學過一排韓文,但係香港好似學日文有用d

我就咁睇
日文易既理由
.香港成日接觸
.有用漢字
.音比較簡單

韓文易既理由
.大量漢字詞(日文多訓讀而韓文多音讀)

我暫時學得太基本所以唔可以真係比較到
但我自己認為日文易好多

成個東亞黎講我敢講香港男仔最高質

毒撚亦係最恐怖

還可以
我反而覺得日本最恐怖

講開又講,韓國有個論壇係仇女仇到痴線
當女人係豬,會將自己女友/媽媽/家姐細妹既裸照上傳比人睇
又會真係做好多事去踩低女性
甚至會有人因為依個論壇而殺女人

香港無部論壇都是話女人係雞係公廁啦
覺得韓國人有啲崇香港

可食不可娶

根本冇可能

韓國日文補習文化係痴線
校園欺凌極嚴重

話就話香港18%人入大學,但其實三大加埋收5000人
你做到最top 8-10%已經入到三大
但韓國要入到名校差不多要頭1-2%,依度已經差好遠

毒撚亦係最恐怖

還可以
我反而覺得日本最恐怖

巴打

依家sky都收收地皮(雖然香港三大一樣)
但你唔係sky就真係完全收皮

btw佢地入香港三大係易過入sky
但係係韓國人眼中,香港三大係出名d同埋勁d

依家sky都收收地皮(雖然香港三大一樣)
但你唔係sky就真係完全收皮

btw佢地入香港三大係易過入sky
但係係韓國人眼中,香港三大係出名d同埋勁d

唔好意思,我地三大又真係勁啲

毒撚亦係最恐怖

還可以
我反而覺得日本最恐怖

頂多係話,同埋現實唔係真係仇視女性
有女追大把高登仔連登仔狗衝

但個個論壇d人真係痴線,唔止係仇女架
好似之前世越號事件,班論壇既人可以去到現場同死難者家屬講:「抵死」(類似啦,唔記得有咩行動)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞