[你問我答/分享]同韓國女仔拍緊拖

270 回覆
42 Like 10 Dislike
難聽啲講句
鍾意韓仔既港女
十個有九個都係公廁
啲韓國仔就醒啦
食你既攞你既
大把韓仔爆完房
啲房錢仲要條女比

所以我成日分享比我女朋友聽
到底香港女仔係幾迷韓國男仔
佢話韓國人咁對香港女仔係韓國既恥辱
其實我反而想問點樣齋傾計傾三個月
我都有用呢個app同幾個日本人傾到長計
有個都幾常回我但好多時都係我搵野講
佢有問過我同佢傾計ha唔happy我話搵野講有d煩
但搵到人傾長計更難所以問題唔大
但有一排我下下聊佢 佢都好似hea回咁
我又問返佢係咪應付我 佢話呢排煩only
而家都係keep住我搵野講 不過自從果次講過下之後佢都唔會話太hea回我
同佢傾計心情好似恒指美股咁大上大落

到底點先可以長傾唔見面傾到幾個月

我個時都覺得幾驚奇
完全冇見過面都可以傾到咁耐係唔易
但可能天時地利人和既係我地有好多共同興趣同話題
好簡單可以睇得出既係我地既對話極少問句
(通常冇野搵野講就會用問句)

所以如果冇共同興趣/話題,真係幾難去keep
你地既背景係點? 有冇相似既經歷? 例如大家都讀緊書咁
有咩方法可以識到韓國女仔?

app、讀書、去旅行
好多巴打分享去旅行識韓國女仔既經驗
讀書同做野都同過韓妹拍拖,第二次真係完全反感,基本上本性衰撚過大陸人,搞到我家陣對所有同韓國有關既野都怕撚左(食、手機)

咁你唔好彩啦
但我都知韓國女仔一係好到痴,一係就衰到痴
好快散
chimg,我都有用宜個app識左個韓妹,想互相交流語言文化,但係我一啲韓文基礎都無,應該點教佢中文?

用英文,或者學啲韓文

用英文輔助?咁應該教書面定口語先

學廣東話都好,都教左書面語先
起碼佢識寫識睇
同埋口語同書面語係書寫上唔係真係差太遠(我覺得)
文法95%相同,字既話有pattern去轉 (的>既 / 哪>邊 / 在>係)
21歲 韓國 女人 靠自己 有車有樓

你女友做咩行業?

讀大學個4年係辛苦到痴
聽佢講個時係一個月儲到1皮,咁做4年都儲到40萬
車就可以慢慢供,樓又只係租(而且租完可以收返哂d錢)
好葡萄

同你一樣女友係外地人
好快散

何以見得?
好葡萄

同你一樣女友係外地人

咩國家既人黎架?
果個app我fd係用黎溝女
好唔好屌

塊閪緊唔緊

含成點

鍾唔鍾意俾人奶閪

多唔多水
樓主係唔係係美國讀書
巴打,話說我就係韓國讀過半年書咁
好多野都同你講既野有出入喎
例如崇港咁
好多新一代既年輕人根本對香港wfc
佢地唯一有既印象就係張國榮同鄧麗君
仲要我d韓國fd話佢地已經係上一輩會聽既野,佢地乜都唔識
佢地even連香港用咩貨幣都唔清楚...
對佢地黎講,香港同其他國家一鳩樣

同埋同韓國人通婚最多既應該係支那豬

仲有韓仔大男人呢樣野已經過時啦
你去過就知大把韓仔係街比條女當狗咁鬧,又打又盛
同埋身邊識唔少韓仔fd對d女好撚細心
不過可能結左婚又會唔同啦

有D咁既事?
可能我始終都唔係「住」係韓國所以冇了解得咁深
但聽我女朋友講,韓國男仔真係衰到貼一貼
而對香港既印象,我女朋友都話係覺得我地好有錢同好先進
可能未至於崇但唔會反感
最起碼連mama都係香港搞就知香港對韓國人有一定既吸引力

的確好多韓國人同中國人結婚,始終大家近
同埋依家中國多機會(佢地覺得啦)所以好多後生既都學簡體中文
但如果只以香港依個環境黎講
少數民族中同香港人通婚最多既就係韓國人

Mama係香港搞係因為佢地知港女易cap水炸
你比較下2地演唱會既價錢就知
韓國本地睇一場con $700港紙左右
係香港最貴可以賣到$2400,仲要爆哂
比你揀你會揀係邊到開
佢地普通人人工有幾多 香港入去到叫有錢?

普遍人工低過香港
入大公司做一開始大約18k人工
但大公司有幾多位?

我女朋友之前係公司做設計
一日返5日,每日朝8晚7 (11個鐘),月薪大約16k
當一個月返22日,其實時薪得$66
佢已經算係同學中比較高人工(佢梨大畢業)

咦,梨大?
我之前就係去梨大exchange,識左唔少韓妹同學
梨大d女全部都...
巴打你自己睇路
勸你唔好諗到d韓妹咁完美
韓國女仔對香港男仔好感程度大過其他亞洲地區既人?
韓國女仔對香港男仔好感程度大過其他亞洲地區既人?

韓國人因韓戰對中國人無好感,而日本人則認為是假想敵,台灣人就都有過節,香港人就無咩嘢,Btw,巴打唔好咁有自信,只有洋腸才是世界通行
好葡萄

同你一樣女友係外地人

咩國家既人黎架?

台灣
其實係香港嘅男人太慘,被港女欺壓

成個東亞黎講我敢講香港男仔最高質

Mk 呢

冇問題
我自己覺得韓國男仔同香港男仔差不多高
但韓國女仔明顯係比香港女仔高,但未至於好多女仔>170
我得173咪又係咁,女朋友仲要都係173

唔好講識韓國女仔,普通識女仔最緊要係自信
身高唔夠人黎咪其他贏人囉

得161 其實已經輸好多
btw之前都有試過apps識韓妹
一個就準備大學試無聯絡
一個就讀緊書 日日補習 傾傾下就潛左
希望巴打你開花結果啦

161真係要比多D心機
都希望你搵到個好對象
不過好直接講如果身高未必好好,見面識人成功率係高過APP

高度唔重票 自信重要
希望樓主同女友長長久久啦

ps:個app今日用過,同緊幾個韓國人傾緊

好多人韓國人啲中文都已經好好
佢污唔污糟 之前同過一個韓國女仔住d衛生情況真係
佢污唔污糟 之前同過一個韓國女仔住d衛生情況真係

而家讀書有個韓國女仔
同年 諗緊去唔去馬
而家讀書有個韓國女仔
同年 諗緊去唔去馬

一試無壞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞