IT界討論區:(35) IT狗圍爐之吹奏人工鼓吹入行

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
仆街 agent 仲有間 IT Solutions
仲有間swing consulting
打嚟話返五日,九至六,15k programmer,公司前景好
問我做唔做
agent 就係閪架喇,
果 d agent secondment 工,
7 日大假,sick leave 一兩日係冇錢,
閪撚到震

15k考ACO好過啦
我想問大家 d agent 工係一直 under agent 由佢出糧比你,係佢個客直接簽咗你?
呢樣真, 10年內到max 30k又唔駛比炒
IT9 廿零歲揼緊曲揼到40歲
然後比人兜走去做保安
ACO到時已經4皮, 安穩做到60歲做到退休
安穩做到60歲 >> 做到退休
你打曲打到眼殘
無志氣 影衰IT9
仆街25仔
走啦你
多謝巴打喺嗰陣危急關頭答咗得咁快
不過最後都係take咗份辛苦啲但人工應該升得快啲嘅私人市場工
Quasi好似都係嘆慢板似做政府工咁
IT狗算撚數啦, 平撚時只係識on99打code
日撚日食埋D狗屎垃圾落肚(咩撚野大家家,大快快)
講真我係女都會覺得IT狗真係好撚悶
傾都唔撚想同佢地傾
你死啦做IT狗做到開始有幻覺
有咩叫做IT狗,
做Code狗咪一樣咁節墮,係咁比人chur
咩人都當你係狗咁

你估有得唔咁狗,
做Code 狗仲撚節墮,
比個仆街UX Designer 玩多兩玩,整個UI狗哂閪,咁IT狗就仆街
仲會愈黎愈撚毒,最後溝唔撚到女
連卡佛(Lane Crawford)是一間港資的英式百貨公司,以售賣高級歐洲時裝精品著稱。創建於1850年,連卡佛擁有八間專門店和一間網上商鋪,客人服務區面積共有 ...

港資不嬲閪
[url]14都做應該係條友睇錯係美金
Btw , 淨得ccie 加1, 2 年濕鳩經驗叫到幾多?[/url]
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞