連登巴膠追捧書展仙氣女車長暨城巴縮沙唔開608專區

1001 回覆
18 Like 11 Dislike
KR搞三搞四
咁係香港cheap買唔起N盤車要買K盤車啫
雞乸啲N盤全車full low一樣可以好靚仔架
倫敦批N230UD咪又係幾年收皮,01年批B7反而仲行緊
UD咁無得講架喎,不嬲雞乸係唔識做雙層車底盤
但係佢啲N盤單層係好嘢嚟,歐洲一地都係之餘,全個台灣都用得好開心
其實台仔都係得兩部N230UB
仲要兩部都係和欣所屬
行台中高鐵快捷公車
公路客運、國道客運嘅雞主要係K系

喺台中坐過其中一部
部車正到仆街
星期一都係
你講起而家過去坐先
這篇文章已被刪除或無法載入。

係咪講緊個jacky liem?
狗公司幾時搵佢做PR
單車車cam近迴旋處
單車佬屌架MMC轉彎轉得咁近佢地
但其實架MMC本身已經係迴旋處轉緊
[FF]如果係咁不如改274X全日同74X共用車隊
咁直接執7左74X、274X做哂算啦
新浦崗及鑽石山乘客請善用74A, 74B, 75X 以及其他途經鑽石山的大隧路線
佢個咹真係擾人
而家74X咁做都係因為75X唔做埋姐,一係拉75X落四美街囉

[繼續FF]如果74B全日,非繁加兜啟德(跟5M入太子道東)上返龍翔道同四美街而又夠客既話,274X就可以全日(順便多個理由比公司cut 74A )
道路上唔容許有效率咁北行一條線咁做哂鳳德新蒲崗荷里活,除非學82X/85M整條黃大仙循環線
(要上大老山公路,一係荷里活尾站、新蒲崗尾站要行彩虹通道屈番去紅萼樓上公路近乎原地自轉一圈 )

個人反而FF 274X全日同時減2車(減完都做到現時班次)、75X跟85X咁直出太子道東減車、取消74D去成全一條大埔<>科學園>黃大仙循環線
276A 近一年發生逾七十多個車務調動, 調動數目名列前茅, 掛牌超時代終於本周全面甩牌, 改以ATENU及3ASV 作主力。

276A既AP
之前齋talk都有人講
272S再加班加到成十六七班 不如全埋日 非繁就疏啲
反正白石角都起緊樓

所以不如摺左條一個鐘嘅74D好過
之不過大埔<>科學園>黃大仙又對大埔人好無吸引力
呢個方案唔錯 只係聯合道啲客可能有問題,當然可以比BBI算數,但新大埔-黃大仙循環線要入埋樂富,不過個人覺得入樂富同入黃大仙總站既時間相比應該唔會差太遠

雖然話第日屯馬線通車會有影響,但相比起直接衝擊既85X,寧願留改版75X好過,至少大隧仲可以BBI去土瓜灣紅磡

至於取消74D,其實我覺得白石角係有啲啲需求既,不過應該由沙田線做(例如83X / 89C)
咁啱我睇完無閂
順手CAP咗幅圖
https://www.facebook.com/jackie.liem ON9 路權佬

好似見過佢地踩高速公路
佢戶口好似冇乜嘢睇, 得啲相
[FF]如果係咁不如改274X全日同74X共用車隊
咁直接執7左74X、274X做哂算啦
而家74X咁做都係因為75X唔做埋姐,一係拉75X落四美街囉

[繼續FF]如果74B全日,非繁加兜啟德(跟5M入太子道東)上返龍翔道同四美街而又夠客既話,274X就可以全日(順便多個理由比公司cut 74A )
道路上唔容許有效率咁北行一條線咁做哂鳳德新蒲崗荷里活,除非學82X/85M整條黃大仙循環線
(要上大老山公路,一係荷里活尾站、新蒲崗尾站要行彩虹通道屈番去紅萼樓上公路近乎原地自轉一圈 )

個人反而FF 274X全日同時減2車(減完都做到現時班次)、75X跟85X咁直出太子道東減車、取消74D去成全一條大埔<>科學園>黃大仙循環線

有質素分析
以 274X 全日為目標 做法相當正路

但往返新蒲崗黃大仙減速
同時郁埋鄉紳條 74D
難度唔細
上邊話要取消74D個班真係笑咗

一陣間大窩閪又話你哋迫害佢
白石角大埔區嫁喎
做咩要人地區負責??
又想騎劫人地資源?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞