連登巴膠追捧書展仙氣女車長暨城巴縮沙唔開608專區

1001 回覆
18 Like 11 Dislike
啱啱上去無聊八卦下

269B入高鐵站個post無啦啦有青衣L出嚟粗冇車

睇睇下又唔知彈左邊個出嚟話要取消260X 269B比隔離287X加班

我哋放暑假啦
唔好郁46X

老實講不如拉2A 去荔景北
57M改去葵翠邨
狗公司仲想拉長46x

有冇考慮過城隧返大圍脫班拖卡嘅老問題,依家放美孚情況已經好惡劣
唯一一次搭廠長就係268C 平路真係一流 但上斜真係唔知點解會謝晒皮

其實廠長衰咩會令到上斜特別無力
https://www.instagram.com/p/BHxHK-bD5aV/?tagged=le4612
此情此景無緣成真
雖然行夠18年都好難成真
明明係最密嘅城隧線 偏偏最易拖卡嘅就係46X
唔拖冷氣其實好好力

利申只係揸過一次廠長,不過當時揸出黎就巴膠暴動
揸邊條線暴動
石門又有幾棟入伙

但得條小巴線

使唔使拉條區內線入去

284 83k 80k 85/6k 邊條好
其實57m可以只做兩繁......而且要大興起步
38A 里數問題

46 轉特快要加價...
美孚直落柯士甸都做唔住
佐敦慢慢碌返出彌敦道亦唔見得會快過鐵
新38A海濱住葵芳可能4.7變6.4就慘啲....葵芳返海濱4.7變4.9真係咁肉痛?
美孚返海濱238X由6.4變5.1就應該現38A既都鳩衝去坐238X

46轉特快呢點...唔轉既話....經SSP轉入荔枝角道再塞上海街...真係麗瑤開始45分鐘都仲未入上海街...全程80分仲耐過45一單的75分

你諗下...45分鐘仲未轉入上海街好...定係45分入埋高鐵站塞完佐敦道正在裕華十字路口好?
唔好唔記得...坐地鐵...由荔景出口<>月台都要行兩個字...仲要係以高181+步速略快計

就先唔好講里數同車費方向黎諗....以人手同車源計.....霉線就係要應更加度身訂造咁改良
新38A用返現30車隊再加個蛇車....6架車11掛人...咁就騰出左現38車隊之3架車6掛人
246A只需用3架車7掛人...比現46騰出3架車4掛人...當中1車1人俾新38A蛇車..=騰出2車3人
合共騰出5車9人...可發展更有潛力既線
[img]圖片網址 [/img]
46x 延到長沙灣變左38A 40 45 46 逃生門
下期題:連登巴膠泣屌死氣喉哀悼廠長退役專區
豬定躉呀
換38B算啦
一係拉去四小龍
城巴堆65xx吱吱聲好似比老九堆 atenu細
唔知邊部 shopping 行 34M
仲有幾廿頁咁快就命題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞