連登巴膠追捧書展仙氣女車長暨城巴縮沙唔開608專區

1001 回覆
18 Like 11 Dislike
為咗香港,新加坡豆腐潤咁細既市場
有部歐六行緊788
其實普通carlo分唔分到部mmc係歐5定歐6
唔係呀,夜晚先搞都得啦呢d
伏已中?
用新偈又唔拎部樣板返香港試
結果做白老鼠大量入貨

有部歐六行緊788
其實普通carlo分唔分到部mmc係歐5定歐6

升降機頭但係12米
如果佢知嘅話好難分唔到
KD4112@272E
去到廣福邨突然入唔到波,而家廣福道一路慢碌返太和
307再踢走一部金12.8
剩返3部紅12.8
難得係港島連續2程都係富豪大法
黃公司9532@40M + 甜橙5210@2
一條窩打老道同一時間同一方向有兩單交通意外
106線正
有就退的車又有得坐兩個鐘
好似便利店啲八仔機
【爆相爆片】九巴冷氣口被封膠紙 成車乘客被迫焗桑拿

大熱天時,噚日仲有酷熱天氣警告,放工逼巴士冇位坐都唔緊要,但車廂一啲風都冇好似焗桑拿咁,都咪話唔辛苦!李先生噚日傍晚6點幾放工,喺新蒲崗搭277P線返粉嶺,當時好多乘客,架車幾乎爆棚,佢上到車都要企喺近車頭位置,一上車已經覺得好焗,抬頭望吓發現頭頂有5個風口位都被黑色膠紙封住。

嗰條線係特別班次,服務時間係逢星期一至五下晝5點半到夜晚7點,每半個鐘一班車,所以通常都好逼人,大家都表現得唔係幾舒服,有人用手上嘅報紙撥涼,有人開住手提風扇仔,李先生話車頭一滴風都冇,佢係咁標汗。

但車長似乎冇受影響,李先生話見到佢啲頭髮有風吹郁,估計車長位係有冷氣。其他乘客你眼望我眼,但係就冇人開聲問車長點解會咁焗。結果李先生捱咗45分鐘去到粉嶺落車。《蘋果》就呢件事問過九巴,九巴發言人話,經過檢查之後,證實有關巴士嘅空調系統運作良好。但係九巴會提醒車長喺開車之前,加強留意同檢查巴士上嘅設施係唔係一切正常。

https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20180807/58535938
【爆相爆片】九巴冷氣口被封膠紙 成車乘客被迫焗桑拿

大熱天時,噚日仲有酷熱天氣警告,放工逼巴士冇位坐都唔緊要,但車廂一啲風都冇好似焗桑拿咁,都咪話唔辛苦!李先生噚日傍晚6點幾放工,喺新蒲崗搭277P線返粉嶺,當時好多乘客,架車幾乎爆棚,佢上到車都要企喺近車頭位置,一上車已經覺得好焗,抬頭望吓發現頭頂有5個風口位都被黑色膠紙封住。

嗰條線係特別班次,服務時間係逢星期一至五下晝5點半到夜晚7點,每半個鐘一班車,所以通常都好逼人,大家都表現得唔係幾舒服,有人用手上嘅報紙撥涼,有人開住手提風扇仔,李先生話車頭一滴風都冇,佢係咁標汗。

但車長似乎冇受影響,李先生話見到佢啲頭髮有風吹郁,估計車長位係有冷氣。其他乘客你眼望我眼,但係就冇人開聲問車長點解會咁焗。結果李先生捱咗45分鐘去到粉嶺落車。《蘋果》就呢件事問過九巴,九巴發言人話,經過檢查之後,證實有關巴士嘅空調系統運作良好。但係九巴會提醒車長喺開車之前,加強留意同檢查巴士上嘅設施係唔係一切正常。

https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20180807/58535938

荔腸沙腸好興用膠紙封冷氣口
尤其是蛋
自從係42C甩牌 掛極都係短途M線
MMC新車都啪啪啪
今朝搭 LF5804, 雖然係殘, 但啪啪聲少過 VN牌升降機
106就梗要坐先進,夠慢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞