做sales 嘅你 有無諗過轉行

214 回覆
68 Like 11 Dislike
咩誘惑?
巴打搵多幾年錢先啦。瑞士做過返來係唔同d會容易搵d,但人工唔會有咁多

或者如果巴打有d學歷就直接返來in管理層啦
點解唔做b2b sales?
係瑞士讀酒店管理,畢業之後留左係到賣錶,都諗緊in管理層番黎。如果請就番,唔請就可能繼續留多陣。
暫時唔好做傻事巴打 讀還讀 in到管理層還好
係瑞士做賣錶唔同香港呀 邊有咁多6萬俾你 三思
返11.12個鐘係香港好正常 工時世界冠軍
好奇巴打邊方面專業
完全明白 做學徒仲要捱幾年得個1萬頭 真係屌唔住 仲要10-12個鐘 唔成正比
無乜學歷選擇唔多 就算有又未必搵得多 好睇運
自然無乜方向 我試過
不過有女友好自然個人有目標 你娶佢就要搵錢
需然話進修下係好 最怕浪費時間
讀個藝進入紀律部隊 直頭時下流行
唔讀就學手藝 好多工都搵到下錢
係搵多定少啫
主要係用錢 同埋啲人會出去玩
毅進唔考慮喇 1年時間+幾萬銀
依家希望快d搵到方向搵啱工學野
多謝巴打肯聽我呻
做sales要做到退休一定要做b2b....
但好撚難...
u仔穩穩定定14 個月糧, 生活黎講無問題
岩呀 入得去多數都係結左婚既人。
後生入去搏升上去管理層係可以既,前題係英文一定要好流利。
如果後生又搏唔上真係盡早轉行好過,蘋果都係咁話
呻下好過屈住屈住
方向其實你有 只係未諗到學咩返咩工
早諗好啲 老左無得揀 到時後悔
而刻揀好左 會做好耐 因為你要養家
都係既 我啲同事 廿頭就搵緊七八萬一個月
又買錶又買車咁,月月出糧就係為左供野
我頭兩三個月搵多左都有啲身痕
過左就冇咩野,都係過返以前一般生活..
食返幾十蚊一餐 唔買奢侈品
十個都ok既.. 十一個開始辛苦
十二個靈魂都冇埋
我做左一年sale狗,每分每秒都想唔撈
師兄邊行?
呢行唔大 唔講咁多啦
如果做左文職五年
想轉行做工程設備sales
博唔博得過
識有個類似嘅,係做健身狗
我見之前報道話啲健身教練搵好多
三十萬都有 錶車就一定有
真係咁好做?
師兄轉左賣咩?
看地球依家限曬折 比洋生果邊搶曬客 日日係到睇風景
關於電子產品
工程設備Sales即係賣啲乜?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞