做sales 嘅你 有無諗過轉行

214 回覆
68 Like 11 Dislike
依度連登黎 唔好咁認真
老老實實我無同佢認真
係條女覺得我講兩句就抵毀佢

btw樓主 我好好奇你地有無得升上sales/retail manager個啲架 如果上到superviser應該唔會無喇喇俾人雞
我都想幫你 依家間公司搞vip 先俾排 愈做愈撚衰
人地英記都唔係咁 我真係無能為力
不過返貨小係真嘅
轉份PT 空D時間出黎讀下書進修下不如,或者搵門手藝學下。
算啦 大人自然有大方風範 唔好同啲小人嘈

升就一定有得升 主要睇年資
Manager 好睇條命好唔好 有人做廿年先升到
有人做10年已經升到 睇有無人照 平時刷到對鞋立立令 識做人 實比較快升
做到掃把 人工實多 唔好以為坐穩 易俾人雞嘅位
慳錢 推啲sales 上去 人工重新計過
班hr 咁先省靚條數 俾老細開心下
係咪因為apple Watch所以搞到你地傳統表賣差咗?
咁好難做喎師兄

撈又少貨番 / 又唔係PP AD
又唔俾排隊
諗緊轉唔轉hsbc個cco 但好似好伏
我21歲果陣做過兩年賣衫 果陣企fit覺得直情係虛渡光陰
收尾轉去做工程
有心唔怕遲
所以真係賣手指 啲支那人日日入黎 閪水貴閪水貴
屌你老母走啦 有都唔比你 但事實又返唔到貨 有又vip 先俾買
R仔好似學左pp 咁 買一隻小一隻 又搞專門店 又分開帝陀
(上頭落左屙打 埋帝陀位唔準講R仔個名 因為14樓班鬼佬投訴唔鐘意

其實有無巴絲係apple做
人工好唔好
見佢地返工幾輕鬆幾愉快咁
做左5年 part time sales... 上市公司黎
year1做到year5 由咩都唔識 到自己一個睇鋪
其實第日寫落cv 有冇人睇
我舊時都send 過 成年無回覆
咁好做 唔洗跑數 人人都去見 就算fg 都未必請
人工萬9
佢見人嘅準則 係睇你性格啱唔啱apple風格
好多fd都 send過
但好多都連見都無得見
得一個入到去做
好似做左幾年應該都唔願走
見佢成日放大假去旅行
做sales低人工係自己問題多過行業問題
就算呢幾年差
你有幾年經驗返海運珠寶同錶個條街d brand
除左iwc 我諗間間sa都差唔多有30
銷售行業鐵飯碗 俾我都唔願走
好似10日假 10大假
入到去做個位巴打英文係咪好好
3rd in 好似見鬼婆
swatch好閪 ?
richemont勁閪
但做vca同cartier都搵到錢
無記錯佢好似大學畢業,英文叻唔叻唔記得

之前去整機見d staff有講有笑可以傾下計
有fd返u記返過其他工好似自閉咁 唔講得野,去搵佢地傾唔夠幾句即刻有人係機叫佢地去邊度邊度有野做
巴打係裹面做
之前返左幾年街頭個幾間其中一間

唔好相認
我都做sales 但搵得多過你
中五 做sales做左幾年
以家做緊裝修佬
我都有心理準備 係辛苦啲
但養到家 儲多些小錢搞下生意仔仲好
唔會打死一世工
傻啦 純粹討論
係得依啲鋪 要求自然高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞