做sales 嘅你 有無諗過轉行

214 回覆
68 Like 11 Dislike
巴打邊間 分享下
有咩區使你想轉行
係愛呀?定係前途
都係個句睇brand同睇舖啦
唔少brand都唔止既
之前都有帶一個巴打入行 可惜 佢做左一個月轉左
你有興趣就TG我 https://t.me/iy1018
明 高級看更咁
做賣西裝
resign咗了
睇舖好重要 靚舖啲人都唔走
係呀,好彩既係人工都無咩點變,不過少左客真係好悶,日日合眼訓
保安都要話自己高級保安,笑撚死人咩
有朋友都做緊賣錶 佢都話呢兩年搵少左好多
以為賣錶好好搵
轉賣其他野囉
樓主方向係東x?
要跑數但冇佣,又冇雙糧,你制唔制先
咁ON9?
見好多MK走去做
入面同工唔同酬,分分鐘普通sales都高過d經理
當然呢d例子好小,初初開鋪入去由台轉過去個班人就有

唔好諗得咁美好,你可以講話係零售界既政府工,不求上進,但求平安生活,入左去真係走唔返出去
做sales 最慘係好難轉工 當你初入職搵萬頭,之後做咗幾年,有啲舊客傍住,有能力搵到$30k起,到時你已經厭倦份工,但又唔敢走

因為你深知出咗去做返同類行業,又係要由𡃁做起,人工搵少咗,又要重新適應環境!一個唔好彩公司執粒/裁員,就要斬掉重練。

最可悲就係做sales呢群,做sales 唔會係蠢人,反應快,話頭醒尾。但奈何學歷一般,冇乜特別專業/技能。當捱咗幾年以上,開始搵得多,又唔敢轉工,困住自己舒適圈,唔敢搏。老細一句cut人,就變成中年危機。
機場保安
Sales都可以深入研究 做到主管跳槽慢慢加
我幾年前都賣錶 係名店
依家轉左 不過都係做sales..
無囇私人時間..
只可以講早啲學門手藝會好啲
返工返到吊命 我明呀 我都一樣
依個先係重點 靚鋪睇公司 有啲公司睇租睇成本
開係啲偏位
呢間嘢我見過,姓戴個個死肥佬hr好撚串,同睇人唔起.見工以嚟最差係呢個!
巴打做緊邊門裝修?
剛剛裸辭跳出零售業
都想學門手藝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞