【連登 商業電台 光明頂 討論區(七)】

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
認同硬頸

成日話守護守護。守乜出國闖好撚過啦
闖天下嗰集
嗰兩位嘉賓講到去東南亞發展好似好容易好有景咁

不過我都好認同其中一個講香港係一個絕望都市
19又偷懶
係喎 呢排馮同學成日上黎
馬哈迪撚狗咁撚
我9錢屌到口撚臭架啦:

香港扮民,鬼多過人!!!!
鮑偉聰始終都係港獨係鬼論既支持者

真係唔明
你覺得佢係鬼咪講出你既理據囉
我絕對想聽理據去反思民族黨係咪鬼
又唔同意又要去避講民族黨
只會令我覺得你只不過係深深中左老泛民唯我獨尊既思考方式
再講多一次
有港獨思潮係因為泛民議會一直抗爭失敗既結果
泛民支持者唔去反思係唔會令香港有改變
犯民咪又係港豬,港豬會真係反思,就唔係港豬啦,犯民會真係反思,就唔係犯民啦
同佢哋根本係冇得好講,到今時今日都係講緊港獨係鬼,甚至港獨會造成另一個霸權呢啲詭辯妖論,根本係冇任何討論空間
19從來只為利益
一直以黎聽光明頂俾我感覺19係無鮑偉聰咁強烈

講真我唔會否認689煲大港獨去為自己造勢
但如果因為咁而要否定獨派支持者就完全唔合理
當初梁游俾人話係鬼依家搞到近乎要破產
呢班泛民支持者有無道過歉?
天琦重有大量政治犯受緊添,呢班撚屌落井下石就有
咁樣諗野本身就係logic有問題
689間接推港獨就等於係鬼,即係689支持泛民就泛民都鬼埋啦
每一個人做同一樣野個目的未必同一樣
話陳浩天同689都有提港獨,所以兩個都係中共既人,點講得通
仲成日學人講logic,咁樣諗野本身就唔logical
同犯民講港獨,佢會同返你講邏輯
好嘈嘅組合
689問題專家
又係冇19才子
國家領導見到689咁多令市民反感既事都冇人吊佢
敵人既敵人就係朋友
馮同學無機會開口
岩岩先聽到有佢份
唔係講國際關係or 學術研究既topic , 佢講黎講去都係跟人口水尾
夢翁係咪比監製話過嚟,好似無咁搶野講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞