【連登 商業電台 光明頂 討論區(七)】

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
我覺得有一班人係把口係咁屌,但最後都會投trump.
8964佢叫開槍, 佢判斷係外國勢力去推翻共產黨, 係佢拉趙紫陽落嚟, 呢段野係佢講? 哈。
都係呢句:萬惡仁為首!!!!

如果呢個世界白左膠同大愛支領略到《中山狼傳》,今日又點會養肥呢隻支共怪魔呢???
路透社等國際媒體報導說,法國警方已就國際刑警組織主席#孟宏偉可能失踪展開調查。消息來源說孟宏偉的妻子在孟宏偉九月底到中國後與她失聯而向警方報案。國際刑警組織發言人沒有回應媒體的詢問。孟宏偉曾經擔任中國公安部副部長。
吓!嘩~~
好激動
驚佢爆粗
夢翁
夢熊又屌9 689
我聽到dream bear講全國七百萬人
捲土重來要市民支持㗎咩
我聽到dream bear講全國七百萬人

最重要係:

堅持一國原則,尊重兩制差異!
夢翁成日吹奏鄧小平
特區教育局局長楊潤雄忽然宣佈:香港特區「長遠」應該用普通話上語文課,用廣東話學中文,會令香港「喪失優勢」。

然後局長又澄清,一切純屬「誤會」。

越講越混淆,越說越無釐頭。與其半遮半掩、半推半就,一切務求清晰,不如由林鄭帶頭,首創:

1,在立法會以普通話宣讀其「施政報告」;

2,行政會議開會全用普通話;

3,立法會內親中愛國議員即日起先改用普通話向政府官員提問,特首答問以普通話回答。

4,響應導演張堅庭呼籲:特區政府官員子女,由即日起,全部不准讀香港的所謂國際學校,並拒絕去英國讀寄宿學校。

你贊成嗎?

https://www.facebook.com/tokit.channel/photos/a.533448593394335/2210407315698446/?type=3

19老師,睇開D啦,賣港狗明知自己分狗糧就係幫共狗執屎同幫佢J完含乾淨架啦!!!!
其實幾好笑
兩個唔支持港獨又無話支持歸英
諗住一國兩制到最後既依家話香港同支國係會係命運共同體
唔想改變佢地都份造成
十幾廿萬一年學費
好似前排先直必完支持高鐵嘅人冇去坐

但都係呢句「香港基建一大毒瘤」
楊局長就係好黑心喎
政府教育津貼 保到子女外國大學畢業
用胡語講"

壯志飢餐胡虜肉,
笑談渴飲匈奴血。
大巴大巴刮落陽萎雄度
終於為我地大法官kavanaugh 講番句公道說話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞