[玄幻武俠][觀察者系列]《混沌虛無》(2)

1001 回覆
644 Like 5 Dislike
84章
唔好睇,不過討喜
故事世界互動而生,互動而滅
要發生嘅始終會發生
平時都好少留言 睇到打咗個突
一向睇到話江河廢都當笑料 佢能力唔錯但冇時間學咁多嘢所以睇落去先變成咁
果句看眾生造化好明顯暗示緊啲嘢
法里路呢班神階係keep住有記憶定去返成為普通人嘅時間
覺得好可惜
果時晚晚追左咁耐換黎呢個結局
利申一句江河廢囉唔該都無講過
亦都相信好多正評無出聲既讀者都一樣支持佢
係喎 唔該巴打
你咁勁咁快搵返係第84章
因為我打wiki果陣有mark低佢係邊章復活
殺咗個故嘅係你班仆街唔係江河
高登講一兩句咪算
呢度個post日撚日都講
有無諗過最撚慘係爭仔
個故寫咗成年你班仆街追辛苦啲定佢寫辛苦啲呀
啱啱先番睇緊九域
只要算係江河身邊主要角色都一齊收入英靈殿
我覺得自己對唔住子爭
只係識正評同問問題
睇到江河廢既comment會自己skip左佢
因為覺得唔關自己事唔駛幫口
就好似香港人咁
知錯了
先生係呢個故佢係知曉一切咩? 徐丹青做吸血鬼果陣佢係知曉一切咩? 徐丹青就算知, 都已經係故事中後期發生。 先生到而家更加係唔知發生咩事

江河就算唔係行王道主角路線咁又點? 由一開始就已經知佢係比先生強行拉上位, 佢仲係佢既成長階段, 我唔知你之後會點寫。 係, 之後佢點勁都可能仲係會比人話佢廢, 但呢d都係之後既事。 但問題係你連平反既機會, 幫佢出頭既故, 都冇比過佢就殺左佢, 你出個故寫返佢成長到有返救世主果種威嚴, 之後講佢比魔王殺左都還好。 而唔係而家佢仲成長緊, 班讀者話佢廢, 你就連平反機會都唔比佢就殺左佢。

你自己講過, 唔會因為人地講既野而影響你寫既野, 但你而家做緊咩?
想知你幾時開始有呢個念頭
何必呢
Cls日撚日話江河點點點 真心見到都覺得好撚煩 搞到而家成個故當無咗喇 你地開心啦?
其實好多讀者笑江河廢都係講吓笑推吓po啫

啱啱嗰篇當係另一個平行世界算啦
先生喺所有人眼中都知曉一切,包括依個故,就算劇情依一刻未係,所有讀者都會腦補佢係
徐丹青時期連讀者都連三千世界係乜都唔知,讀者世界觀未開,加上佢係魔王轉世,會自帶魔王霸氣

我唔會因為其他人嘅觀感去改我寫嘅嘢,所以我唔會改劇情寫到江河突然變探天卷掌控者,又或者突然天降奇寶突破位階,成就神五,寫落去佢依然係江河,依然係由凡人行到神四,要打幾個魔王結果又係陷入苦戰嘅江河。

不過我唔可以見住佢畀人欺凌都無動於衷,只有另闢其他道路,等佢可以享受佢應得嘅結果。
重睇九域,再返嚟睇到江河唔出場都係咁畀人勾出嚟講,知道已有成見
一條新世界線就喺腦海中出現
竟然子爭已經心意已決
作為忠實作者點都會支持
唔好動搖你繼續岀故 仲好期待了解成個世界觀
由舊登追子爭啲故追到而家,一直都專心追故冇留過言冇搶過1001。每個人都可以有唔同睇法,你可以去表達,但日屌夜屌話江河廢嘅人,其實你地有冇細心睇過子爭筆下嘅江河,有冇細心咀嚼下個故事?有邊個人一出世就可以唔洗靠人直接成功?我唔知你地睇故睇戲會唔會有個習慣代入角色去睇去理解,至少我感覺到江河係有努力過付出過。
再講,哩樣亦都反映左香港既文化,個個係網上世界都可以乜都講唔需要負責任,完全無需要理人感受,而家等同將九域爭霸成個delete又係咪大家想見到,我個人覺得係可惜。最後,希望子爭可以繼續寫好故俾我地欣賞。
接受唔到 嚟得太突然了 成條線無咗
諸行無常。是生滅法。生滅滅已。寂滅為樂。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞