[玄幻武俠][觀察者系列]《混沌虛無》(2)

1001 回覆
644 Like 5 Dislike
你真係捨得咩
一部分人唔鐘意就要咁?
cls
其實成段亂之章, 出口阻止既係唔想冇左江河既讀者, 負責執行既人係歐仔自己...其實睇對白feel到果種無奈...

利: 自己估同感覺
知道江河阻唔到滅世,直接滅咗江河
江河係弱左少少
但係唔洗死掛
希望江河仲有機會發光發亮
係咩 又要重睇

江河勁囉

嗜血夠淑盈
嗜血淑盈
江可
CLS 我呢三年睇子爭黎做乜
挽留
講笑咋嘛 等緊2次終戰㗎
嚇到字都打錯

唔好啊
江河嘅能力其實好勁
我都係tg果句, 就算滅左江河又點? 如果有心要提住佢點廢點廢, 就算滅左佢都依然會有人提, 點解唔係新故比佢自己發揮唔洗跟先生果套行, 比佢多d空間自決, 比返多d王者風範? 如果因為唔想讀者bully佢, 但你而家幾乎係親手殺左個角色

姐係生左個小朋友, 佢返學比人蝦, 你做老豆為左唔洗佢再比人蝦而殺左佢, 咁樣真係正確咩? 個細路本身冇錯, 錯係錯係施虐果班人身上而唔係個細路, 你唔係解決班施虐者而係解決受害者, 係咪本末倒置?
唔係認真架嘛
Reset 左都可以有兩個唔同既平衡世界發展落去
每一個角色都有佢既性格同特徵 咁樣先有靈魂
個個都係一樣咪好似先生d分身咁 咁好睇咩
唔好理班友亂講,江河好正 。子爭寫你自己既故la!
我都覺得應該係咁
而唔係重新黎過
唔好再成篇quote得唔得
wa diu你個比喻用得好好
準爸爸覺得好傷心
人生好多野唔可以返轉頭
只要你覺得岩,點比人小都要繼續做
無咩印象 可唔可以講下點死 我搵返個章黎睇
依個正正係個矛盾點,佢要唔畀人欺凌就要行返先生/徐丹青等人條路,由於世界觀龐大,佢要有嗰種知曉一切,王道主角霸氣

不過江河個角色定位由一開始已經唔係走王道主角路線,佢最需要人幫助嘅時候無人幫佢,要自己去救父母,所以佢唔會好似其他王道故咁聖母上身,母愛泛濫;佢只係一個普通人類,所以唔會好似先生咁可以掌控探天卷,知道三千世界背後所有事;佢一直走自己嘅路,不過佢所行嘅路好多時都要靠朋友,例如慧怡、翡翠、梁去畫、甚至係彌賽亞去對付根本唔係佢可以應付到嘅敵人,不過咁樣就顯得佢唔夠carry。

當一個咁慘嘅角色一直被欺凌,我可以由佢繼續欺凌多十年到寫二戰幫佢吐氣揚眉,不過一係佢會變得同其他人好類似,失去原意,二來學你話齋,要話佢嘅人一直可以話佢,就算佢到時一個殺晒所有魔王,大家都一定走出嚟串佢只係靠先生,如果第二個人一定勁幾班。

正正因為我好鍾意每個筆下角色,我先要毀滅依條時間線,只要破滅先可以重生,就好似江河嘅鳳凰血脈一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞