[DC綜合#5] Welcome to Ocean Park

1001 回覆
15 Like 10 Dislike
算撚數啦zack
眼高手低
話撚知佢有幾撚多諗頭啦,拍唔到就即係無啦
其實真係得班盲鳩DC死忠先會覺得Zack 有料
根本就係垃圾一個
Zack係畫面處理上確係有一手既,我覺得如果佢同一個說故事能力高既導演一齊雙導演去執導一套電影真係可以好高汁
Tarantino
唔係真係話拍都唔想再理呢套嘢
2021年Ben 幾歲
似未決定係咪用Ben所以一路拖住
其實佢係DCEU個定位係老Batman 如果拍年輕batman一定比TDK系列比下去

如果Ben拍只想睇robin’s death
台灣好似早咗上
唔係一樣
唔係全世界2X號先上咩 除咗chi na
台灣12月13
依家好多電影宣傳都去台灣算
最新一期hero in crisis HQ一個人對三巨頭
要佢lead成個dc universe根本係錯,一味玩Dark點夠合家歡marvel鬥
跟marvel果套不如睇番MCU
Zack嘅問題唔係Dark
係唔識講故仔,Watchmen嗰陣已經覺得係咁
bvs就係前段鋪陳太長,跟住尾段先一路高潮到完,呢種結構半個鐘嘅片就得,兩個半鐘真係唔掂,更何況完整版要更長
關鬼dark 事

Zack 應該去玩影海報啦,畫面又型又靚
問題係唔識將d 畫面加埋變故事
東一忽西一忽
根本就唔關有無director cut事
出隻blu ray 一樣唔知up乜鳩
exactly, 將zack啲片每段拆開黎睇會好正
可惜嘅係當砌埋一齊就變得冗長同無咩連接性
雖然畫面一流,但講故事能力真係好一般
好多時都捉到鹿但唔識脫角
https://youtu.be/Rj0grguN1cY

Zack將啲黑暗嘢夾硬加入去Superman係開壞左個頭,Superman係Hope,但Zack拍到Superman遇到問題就逃避,連自己老豆死都唔救,又夾硬加好多耶穌情意結入去搞到Superman不倫不類。

如果佢唔搞故事,正正經經拍Dark Knight Return,跟住人地個故事拍應該唔會好似而家bvs咁伏
真,代表自由希望嘅超人竟然成套戲都係苦瓜乾,便秘樣,見到老豆死又唔識去救
叫我呢啲睇christopher reeve版大嘅人點接受到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞