[DC綜合#5] Welcome to Ocean Park

1001 回覆
15 Like 10 Dislike
摺咗DCEU算啦,作為fans都係咁話,Marvel搞MCU用咗10年,你而家先開始追已經太遲,得閒拍吓啲一集過嘅獨立電影仲好,再唔係主力拍動畫同Pixar對撼
講個笑話俾大家聽

DCEU
Henry Cavill, who has played Superman in three films, is out.
等撚到世界未日都唔撚拍mos2,之前拍既野又剪鳩曬
係人都心淡啦
大家支持下2020Netflix Witcher 啦咁
下一步ben走埋
得番gal一個同班傻仔派膠
之前傳聞消息話因為the conjuring 加個Asian rich紅咗,dceu開始俾人冷淡,唔係重點項目
重組個幕後就係為左清除成個項目
都話新三巨頭係WW, Aquaman,Shazam
呢套必睇
好難相信係真
不過都有機henry拍完witcher再做superman嘅
咁核心角色咁遲開續集根本
世界末日都唔會有架啦mos2
根據《好萊塢報導》(The Hollywood Reporter)所取得的消息,三度飾演超人(Superman)的亨利卡維爾(Henry Cavill)將高掛紅披風。

華納曾嘗試讓亨利可以客串明年上映的《沙贊》(Shazam!),但與亨利的經紀公司無法就合約上達成共識,而且華納將轉移專注於《超少女》(Supergirl)的起源故事上,這也讓超人其他的潛在出現機會消失了。

更甚者,華納在未來數年內都不會拍攝超人個人電影,其中一消息源說:「超人就像是詹姆斯龐德(James Bond)一定的時期後就需要找新面孔來演出。」

有一華納消息源說無法客串是因為檔期因素,但也有說法是《巫師》(The Witcher)選角是華納談判破局後才確定,暗示這樣的改變是來自華納的策略。

有一內部消息源說內部有著之前部分電影成效不彰的認知,而其他的消息源則說華納正嘗試要按下「reset」,將 DC 電影慢慢地轉向其他方向。

Supergirl
其實一直唔明點解dceu 演員唔好似Dave Bautista 撐James Gunn咁撐Zack

Ben就話上咗岸姐,Henry同Gal都係Zack選角

Suckman 仆直嘅話我諗dceu 真係玩撚完
根本WB冇心搞DCEU
Main 七巨頭都未拍,又拍乜其他side character
Suckman同henry都出個聲支持
最好DCEU蝕到仆街,班友仔唔見棺材唔流眼淚
一早講左華納講左既部署就係張zs 3部曲撇出dc宇宙
家下只不過唔係官方式剔除
慢慢咁掩佢出來

wb咪撚拍啦 屌你老母 拍撚咗幾部 唔係個個鍾意都算
難得都叫做仲有啲死忠 屌你連超人都換9埋 咁仲有咩fans會留低
唔爭在換撚埋gal啦屌你 換啲唔換啲咁唔撚統一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞