有無d工你長期係見到長期jobsdb係請人

417 回覆
185 Like 6 Dislike
成日話後生仔唔捱得
睇下offer
返六日 12k
講以前無用
以前十蚊食碗麵而家麵唔止
廢老個心態我以前六千人工乜乜乜
aia axa manulife 3大垃圾工
話說我由上年年中已經想quit以前間公司
所以都有keep住上josbdb黎望下有咩工咁
有間公司我由上年年中search到現家都係仲請緊人
grosswexx ltd

佢係誇張佢keep住每個星期都落ads
搞到我都記得埋個公司名
跟住再睇下d benefit
就知唔係無原因

定話其實係之前有d巴打話齋
間公司長期落ads黎睇個job market 咩情況?
又或者有無手足都有呢d類似公司名提供下?

發夢見到d工不斷登ad不外乎幾個原因
一係就未收夠cv
一係就sales叫,因為直接影響佢地commission
至於benefit,無show唔代表真係無,因為d ad未必係僱主自己登,所以唔識落都好正常
apply過,佢叫我自己print定佢嘅application form同應徵細則(幾版紙)拎過佢俾佢見工用,我睬佢都on9
頭兩間有咩問題?
我知你講邊間 早排MOK智慧牙搵到呢間,GOOGLE下咩料之後就諗都冇諗過去睇佢
佢地就係知道正常人係唔會留得係到耐,所以寧願賤價0福利講FG幫你間公司一陣手,橫念有D公司星期六日都要返工,正常人講到呢到都會睇你開幾多銀碼,一係睇你有冇補假,夠膽死見過一間公司兩樣都冇,所以我做左一陣就走 不過果句啦,一個願打一個願捱,D公司開到咁既OFFER都仲有人做多過一年以上,唔係D人犯賤,香港D資方就唔會咁猖狂啦,所以奴性高果D人真係要落地獄
想推到有前員工出嚟
guru online由我ugrad到而家4年都仲係請緊果啲位

我就係成日見佢post所以想問下係咪西工
guru online新年嗰陣請20幾人 仲要唔同depts
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞