有無d工你長期係見到長期jobsdb係請人

417 回覆
185 Like 6 Dislike
屌,真係
見果時都feel到,hea到仆街
只怪你唔好彩,呢d 情況常有,冇得估
韓國xx蔘話自己係正x庄
上年請人請到依加
Office得十幾個位
今個月頭做咗兩個星期,勁伏
Marketing 由我入去個個星期有人走

聽講一個半月走咗四個marketing ,因為老細問題

兩個星期體驗到,老細唔係人。半夜三更零晨4點收whats app.唔係一日,仲要係日日。

小心

嘩屌,
原來有人同我一樣中過呢間野伏
fg 個陣見呢份請designer ,諗住大公司就試下,即日send CV 第日即收call 叫我見...心諗咁急請人既...

上到去細到以為去錯地方,門口又見唔到正x庄招牌

見既時候都正常既,仲話即請叫我簽contract, 點知見到份約個job title 轉左做marketing,AL 明明傾話10 日,最尾寫出嚟得8日,話有兩日係硬食比佢新年扣,仲要壓我價 真係狗也不屌
經常見到。
aia 仲要係穩agent請 上到去先知係aia
不過part time嚟
一樣要路跑數,但客量仲撚少過做sales,自己諗下
中移動
https://stealjobs.com/verity-consulting-limited-researcher-sr-researcher/

係咪你打嫁巴打

利申條link發夢夢到唔覺意遊魂貼左出黎
呢間嘢見到周圍都有招聘 外資通常比較伏?
guru見佢同一個post請人請左好多年
做咗呢行唔係好耐
其實你預咗personal stylist人工一定唔會太高,因為好難有walk in客,同埋personal stylist入職要求未必好sales咁易入,要in啲fashion trend 同styling 嗰啲嘢。
如果fast fashion 就係摺下衫,拎衫,收錢,如果高少少level嗰啲就可以有時幫客襯下咁
所以multi brand store 或者middle end brand 都有機會可以幫客襯下
仲有間code
咁少西公司?
想問media & ad 有邊間唔係伏架? 近排搵緊工,想知
konica minolta 呢間閪嘢 之前打嚟叫我去interview 咁啱佢約個日係我last day 我問佢可唔可以下星期先in 條臭閪hr 話咁即係嚟唔嚟 唔嚟我call 過第二個 而家都仲open 緊 佢個 jobsdb 廣告
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞