有無d工你長期係見到長期jobsdb係請人

417 回覆
185 Like 6 Dislike
大型國際慈善機構
由fundraising到back office到公關定教育部都係

唔知係interview太嚴格定係咩 要做開既野付合曬佢哋理念至請
AutotoXX 年幾前grad開始上jobsdb搵工到宜加都仲見佢登緊話請人 利申見過,話就話返5日,其實返足6日full day,有時連星期日都要返埋都算,仲要有車牌,返工返埋啲山卡啦地方都係得15k
曾經見過既Marketing 部門... 鼓勵大家去試

好多cpa firm真係一年365 日都請人
唔記得講,AL好似得7日定8日
Guru呢間真係垃圾黎
丄個月去in佢人工話只可以比而家果份既人工我
仲要過多proba先多一千
聽完佢講工作內容除時仲西過我而家
Interviewer又串到仆街係咁壓價話我其實無經驗
屌佢老母
係囉 我見佢d job title都正路
諗住會幾搶手幾多後生仔去in
點知一路都keep住請
來來去去都係個d post 我諗持續左成年有多
有..我前公司,係機場
Steve Leung 同 vtech
永遠請人
曾經做過其中一間,marketing 嘅流轉量好高,成日有人走
做過egl 全部位都成日轉人
經濟日報
Guru Online 同VTech
真係由兩年前到而家都仲請改緊果幾個post
懷疑佢d recruitment ad 從來未落過架
尤其是guru online仲搵d打手吹奏入過去做一年就出面大把公司爭住請
呃9d傻豬FG入去廉價勞役
個名咁臭寫落CV
根本同話比人知你on9接受到差待遇冇分別 香港FG爭氣d啦屌
唔知有冇人聽過

有聽過嘅一齊討論下

Send過去
佢連開都無開過個cv
btw間野好似上左市?係報紙好似見到
其實呢啲公司係咩心態,啲人黎做一陣就走,唔係好麻煩咩?個成本仲大過你出番正常人工同待遇。
我做緊依間
基本上jobsdb 日日都收到apply,
但無見過叫人上黎見工

可能老細想用低於市價請人
仲未等到有傻仔去見
佢地只會諗而家個個都係廢青,做幾做就走,我阿叔以前....
jobsdb果d出post係唔係好平?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞