有無d工你長期係見到長期jobsdb係請人

417 回覆
185 Like 6 Dislike
今時今日要人自己抄地址真係好on9
慘到仆街,可唔可以透露下邊一行嘅中資
費事中伏
我反而覺得入唔到公務員都想做國企拿返炸沙.......但唔知申請邊間會HEA少少
真心, 你讀得地址俾人聽, 都已經SEND完EMAIL
啲老閪HR係咪連點樣SAVE低TEMPLATE都唔識
通常呢D咁舊式彊硬公司入到去可能係好爽好HEA.........每日哂時間做手作仔但間野又有盈利年年賺大錢.....可以R住做過世.,我都好希望入到大既老式公司
入咗去你就唔會咁諗,
成間公司啲老嘢靠晒你,
EXCEL唔識用EMAIL唔識用,
人工你又低過佢

你識做呀?咁你幫呀邊個做埋佢啦
你做晒啦?咁你又幫呀邊個做埋佢啦

仲要興大部份人搞掂先可以走
淨係自己做晒你都唔洗諗
永永遠遠幫啲廢老廢中執屎執尿

淨係教佢地EXCEL貼上, 都教到夜晚八點
如果有花紅雙糧我又會做......我都扮唔識一齊鬥坐,如果有OT一齊呃......總之要比廢老更廢...等佢地插下80後90後就得架啦.......我一定會自認係佢地心目中既80後
咩年代大佬,email 都唔識用咩
不如正正經經做公墓員仲好
我入果間中資就得萬幾蚊姐, 一年加人工就算評得好高分都係加得600蚊
OT要6點半之後先有得CLAIM錢, 我走之前好似仲話唔俾補假, 要一律拎錢
一分鐘先得一蚊, 仲要依家批OT勁嚴, 隨時呀姐唔俾你CLAIM都有

你咁鍾意呢啲文化我建議你快啲去見啦
有手有腳都請, 見你20幾歲就唔理乜人都請架啦
個個月都走3,4個人
依家同我同期入果啲都走晒了
考唔到呀......鬼唔知投共賣屎眼好咩,但人地buy my ass
但係好可惜,我自己都遇過,大公司hr 真係叫我抄地址
反而有啲細公司HR係後生少少果啲
CONFIRM完時間OK都即刻自動波話EMAIL埋DETAIL俾你
中資=/=國企............
我指緊既係管住戰略通訊敏感野果堆..........點做都無人炒,HEA做慢慢等下又一日講科學發展觀果D
E.g. 中石油,媒,電, 通信,稀土
中石油近排好似都見有請人
有申請,但JOBSDB application history status比人寫左"unsuitable" ,連想做走狗的機會都無
加油, 再接再厲, 搵其他
Wonderful sky 以前做已經不停有人走 (我都係其中一個)
做PR AGENT, 一睇PR呢個字都知唔好做, OT工時長唔使講, 除左會比返的士錢你同請你食餐50蚊內既飯 就乜都冇 唔理幾點
福利冇話好好, 入面好撚柒鳩閪多大陸人 上面既人都好閪 冇training 話會教既都冇教 今年好似轉左個細d既OFFICE,聽聞會縮減人手 唔知班仆街死得未
大約係咁
多謝你既見證
搭單問下copywriter黎講邊間最好
有啲公司其實都唔係想請人咁,叫人去畀佢地撚,啲樣啲態度啲行為,有啲唔撚知有咩好笑,好似係恥笑人咁嘅樣,有啲就郁身郁勢唔耐煩嘅表情,好似人哋講咩都係唔達佢心目中嘅答案,仲要呢,問人做咩裸辭咁嚟in 佢地,問人係唔係好撚有信心,都on99 嘅,答撚咗條友話唔想成日請假咁去interview 咁樣會好影響前公司嘅同事,條撚樣答咁你都好有責任感喎,on9 傻閪咁講嘢

德國嘅運動牌子 係一隻動物嚟
中過招啦.......叫你上去係收集薪金資料既最多.....佢做要做市場調查.........
我都開一間名,做電器好出名的日本公司,尖沙咀的
P字頭?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞