日本自駕遊問路+討論區

293 回覆
2 Like 0 Dislike
東北高速渣到140-150都比人推

日本都有人推

我係湯布院往湯平方向條山路都俾架貨車推,仲b我 山路我已經揸到60-70,因為窄窄地我唔想太快

佢地d貨車等於我香港d泥鬼,渣得勁快

initial d,
BTW, fastest 13x in jp, my frd about 15-160
樂天租車好似平啲
樂天租車好似平啲

睇過唔係平好多
計埋d 保險其實差唔多
樂天租車好似平啲

睇過唔係平好多
計埋d 保險其實差唔多

自已2次都係去times
黎緊果次都係
諗住去沖繩自駕
其實係咪跟前車超速就得?
Honda fit hybrid 同埋 toyota aqua 邊間好渣/多野玩/夠力?(2大人2大喼)
諗住去沖繩自駕
Honda fit hybrid 同埋 toyota aqua 邊間好渣/多野玩/夠力?(2大人2大喼)

人地幾快你咪幾快,俾人推就行返慢線
兩架都夠做,不過fit 1300cc, aqua 就1500cc
諗住去沖繩自駕

人地幾快你咪幾快,俾人推就行返慢線
兩架都夠做,不過fit 1300cc, aqua 就1500cc

普通fit 就1300cc
Fit hybrid 唔係1500cc 咩?
樂天租車好似平啲

睇過唔係平好多
計埋d 保險其實差唔多

黎緊果次都係

你上官網預約定樂天果d網預約?

日文官網
利申半桶水日文所以無GPS方面既問題
好奇一問 去自駕遊有冇棍仔租
諗住去沖繩自駕

aqua 未揸過
淨係揸過prius同 prius alpha
靜同舒服
幾好玩,有得揀玩唔同mode (例如ev mode)
又有得揀睇住差緊電定用緊電幾得意

fit hybrid就普普通通
隔音差d所以嘈d
感覺冇toyota咁慳油
但係應該多d位放野

力就應該差不多,兩架都唔會唔夠力
諗住去沖繩自駕

aqua 未揸過
靜同舒服

隔音差d所以嘈d
但係應該多d位放野

fit 個尾箱係放得多d 野
因為aqua 個尾矮d,但兩個大gip 都唔大問題
三個人開始先有問題
toyata hybrid 出名爽d, fit 就未試過
樂天租車好似平啲

睇過唔係平好多
計埋d 保險其實差唔多

黎緊果次都係

你上官網預約定樂天果d網預約?

日文官網
利申半桶水日文所以無GPS方面既問題

電話係咪鳩填就得?

可以聯絡到你既方法
利申用fd地址電話
佢會寄張 times card黎
所以你無得鳩填的
上次廣島+四國個架 上110都想死
660cc?
請問係orix租 有無中文導航?

因為北海道 我係tabir個個網租過 有中文
今日想租返但得note 唔係幾想渣

Orix有fit又平dd
諗住去沖繩自駕

aqua 未揸過
靜同舒服

隔音差d所以嘈d
但係應該多d位放野

三個人開始先有問題

Prius alpha係幾正 上160 170無難道

aqua 未揸過
靜同舒服

隔音差d所以嘈d
但係應該多d位放野

三個人開始先有問題

Prius alpha係幾正 上160 170無難道

Aqua踩到160都仲有得去
不過淆底收油
福岡budget 租車好唔好?
有無巴打租過?
如果由東京揸去伊豆玩三日,連埋高速公路費大約幾錢,本身諗住jr 廣域pass,但係都10000yen一個,我地三個人,如果揸車平或者差唔多價錢就緊係渣車啦

日本d 交通真係貴到嘔
原來旅遊保包墊底費
諗緊一個人兜返日
三月大阪自駕遊 搵位泊車難唔難同埋停車場收費點
三月大阪自駕遊 搵位泊車難唔難同埋停車場收費點

如果你淨玩京阪神就建議你唔好自駕遊
搵車位又係時間,泊車又貴,日本多數會有個最大收費,你過左大約個金額就會收你max,大概1000-1700不等,max可以泊有啲12個鐘有啲24個鐘。
就算你淨係泊兩三個鐘都起碼700-800

如果去遠啲自駕遊就好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞