日本自駕遊問路+討論區

293 回覆
2 Like 0 Dislike
巴打們
想問如果我租呢隻RV系列既車種
夠唔夠4人 + 4個喼

租toyota prius a
油電,坐位又闊,坐五人,兩大兩細都仲有位剩

但prius 唔會好貴 ?

你上各大租車網睇下價錢咪得
toyota/times/nippon/orix.....

hybrid車係貴D
但你慳左油錢
你地唔飲酒?
下午飲啤酒
夜晚清酒

自駕好危險
前幾日係九州自駕完返嚟,都第三次係日本自駕了,今次奇怪係博多有一個T型路口,紅色圓燈,綠色右箭頭,咁應該可以右轉吧 點知我轉右,左邊有車B我,右邊又有車行緊 都唔知係點,唔知係咪圓燈都要變埋綠先得定我行哥時綠箭頭已經轉左紅⋯btw:熊本估唔到好塞車 一泊底左係酒店唔想揸出嚟
你地唔飲酒?
下午飲啤酒
夜晚清酒

自駕好危險

無得飲
所以有得揀我唔會揸
你地唔飲酒?
下午飲啤酒
夜晚清酒

自駕好危險

無得飲
所以有得揀我唔會揸

我酒鬼
自駕唔到
你地唔飲酒?
下午飲啤酒
夜晚清酒

自駕好危險

無得飲
所以有得揀我唔會揸

我酒鬼
自駕唔到

睇人地飲自己無得飲
巴打們
想問如果我租呢隻RV系列既車種
夠唔夠4人 + 4個喼

租toyota prius a
油電,坐位又闊,坐五人,兩大兩細都仲有位剩

但prius 唔會好貴 ?

記住係 prius a!
七人車,拆左後面兩座位的版本
你可以上toyota car官網睇下啲demo
我每次租車都會search下車款 睇下個size同啲基本配備
前幾日係九州自駕完返嚟,都第三次係日本自駕了,今次奇怪係博多有一個T型路口,紅色圓燈,綠色右箭頭,咁應該可以右轉吧 點知我轉右,左邊有車B我,右邊又有車行緊 都唔知係點,唔知係咪圓燈都要變埋綠先得定我行哥時綠箭頭已經轉左紅⋯btw:熊本估唔到好塞車 一泊底左係酒店唔想揸出嚟

有埋google map可能容易理解啲
你意思係咪你要出返大路,跟住左邊有車駛過來,而當時轉右燈亮左?

以我理解,通常話可以比你轉彎,都要睇有冇對頭車,例如呢種十字路口:

你意思係咪你要出返大路,跟住左邊有車駛過來,而當時轉右燈亮左?

以我理解,通常話可以比你轉彎,都要睇有冇對頭車,例如呢種十字路口:

唔係呢種來的,呢種我反而知要係中間等,係一個T型路口,我就係I線轉右,而見到右轉箭頭綠但圓燈紅,T字右邊先有車B我,再到左邊都有車行 最後我都過左,唔知係咩,可能塞塞地車轉左燈都未知
想問下有冇大阪達人
我黎緊3月去6日5夜 4個人去 2男2女
第一日係關西落機就會去京都 之後住一晚
其後果4晚就會落返大阪住。
會玩 USJ 奈良 果啲
想問下如果我咁樣4個人租車自駕好定撘鐵好
唔該熱心巴打解答到

利申 : 月頭2個人先係南九州自駕完
果種揸到邊,玩到邊既感覺,真係返唔到轉頭
想問下大家,未試過係日本揸車,想問係咪唔同香港就算綠燈都要睇清楚左右2邊先可以轉灣or直去
想問下大家,未試過係日本揸車,想問係咪唔同香港就算綠燈都要睇清楚左右2邊先可以轉灣or直去

綠燈轉左要讓行人
想問下有冇大阪達人
唔該熱心巴打解答到

京阪神搭鐵太方便,自駕淨係泊車都泊窮你
想問下有冇大阪達人
唔該熱心巴打解答到

京阪神搭鐵太方便,自駕淨係泊車都泊窮你

thanks bro

今次租prius C
一百公里先一格油燈,估計可行八百公里
極慳油

不過依家大阪府開始落雪
有d 擔心

唔係呢種來的,呢種我反而知要係中間等,係一個T型路口,我就係I線轉右,而見到右轉箭頭綠但圓燈紅,T字右邊先有車B我,再到左邊都有車行 最後我都過左,唔知係咩,可能塞塞地車轉左燈都未知

應該係你塞到轉咗燈,正常燈尾圓燈就轉紅色就會著右轉箭咀,直至到圓燈轉咗紅色幾秒先會熄,而呢一段時間另一邊應該都唔會有車,應該係你塞到右轉燈都熄埋仲未過曬過路口,所以另一面先會B你

今次租prius C
極慳油

不過依家大阪府開始落雪
有d 擔心

巴打玩大阪仲有邊到

今次租prius C
極慳油

不過依家大阪府開始落雪
有d 擔心

我都係

下個月都係租同一款
好鍾意一個自駕兜風

今次租prius C
極慳油

不過依家大阪府開始落雪
有d 擔心

想問三個大人 三個中喼
夠唔夠坐??

今次租prius C
極慳油

不過依家大阪府開始落雪
有d 擔心

想問三個大人 三個中喼
夠唔夠坐??

後座得咁大,一定唔夠
後座不嬲擺袋

今次租prius C
極慳油

不過依家大阪府開始落雪
有d 擔心

想問三個大人 三個中喼
夠唔夠坐??

後座得咁大,一定唔夠

我當尾箱放兩個
中排摺埋都唔夠???(唔介意中鏡望唔到後面)
好鍾意一個自駕兜風

揸部車去玩水
試過兩次自駕東京,感想係真係唔多鍾意市區渣車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞