日本自駕遊問路+討論區

293 回覆
2 Like 0 Dislike
我次次都2大人1BB,有2大1小gip再加BB車
所以一定要1500cc以上先夠大架
Btw上次租架1.8prius,又幾好揸喎衰鬼
一個人就唔太化算 今年岩岩係日光揸左三日 超舒服 不過泊車個陣high 花左架車 好lucky最後都無發現 唔駛陪錢

下一個租車多得你唔少
重要整臭香港人個名
一個人就唔太化算 今年岩岩係日光揸左三日 超舒服 不過泊車個陣high 花左架車 好lucky最後都無發現 唔駛陪錢

下一個租車多得你唔少
重要整臭香港人個名

上次租車check果時勁多花痕
我問個職員上手究竟去左邊度

岩岩book左2月果轉
繼續aqua

下一個租車多得你唔少
重要整臭香港人個名

你係指我唔賠錢定點? 我一落車個職員叫我俾佢睇張入油單同走去check車就叫我搞手續 我本身都諗住佢係搞手續時叫我賠 點知佢咩都無講就話走得 唔知係咪我加大左保險有包定點
另外架車已經俾上幾手high花左幾條痕 我估佢應該會一次過翻新?
其實想問唔識日文, 又唔識路, 係咪最好唔好自駕
其實想問唔識日文, 又唔識路, 係咪最好唔好自駕

有邊個一開始揸車係識晒路 去之前做下功課先囉
租過10次車到, 主要係7人車.

Toyota Alphrad
Nissan Elgrand
Nissan Serena
Honda Stepwgn

所以大概幾人幾行李要咩車擺得落, 都會大概知既, 有需要可以問

6人6大gip租咩車好?

所以大概幾人幾行李要咩車擺得落, 都會大概知既, 有需要可以問

無車會得. 一定要2架. 所有7人車都係得3排位. 你坐得6個人, 即係坐晒三排, 仲邊有位擺喼

無車會得. 一定要2架. 所有7人車都係得3排位. 你坐得6個人, 即係坐晒三排, 仲邊有位擺喼

我有fd 試過租兩架車 或者book 架大少少van 仔一日遊
留名
我去過兩次沖繩
一次大阪名古屋京都round trip

二月去東京 上輕井澤或河口湖
怕落雪唔識渣

我2月都諗住東京揸去草津輕井澤再返東京還車
2月係咪要租埋雪軩好啲?
習慣自架遊.... 尤其有啲地方無巴士
黎緊星期一去九州 福岡個邊自駕遊 想問下巴打個邊有無落雪 要唔要租雪軚?

新Prius仲好揸

唔識唔好亂講啦
6人n件行李
係日本中部玩左十幾日
Alphard Hybrid輕鬆
中排前少少,後排前少少
都坐得好舒服
佢要六個大喼
最多咪放一個係中排

唔識唔好亂講啦
6人n件行李
係日本中部玩左十幾日
中排前少少,後排前少少
都坐得好舒服
佢要六個大喼
最多咪放一個係中排

遮哂個房鏡點睇後面
黎緊星期一去九州 福岡個邊自駕遊 想問下巴打個邊有無落雪 要唔要租雪軚?

上網睇下天氣預報
唔一定落雪先要雪軚
落完雨再低幾度,個路面結冰
人行會仆街,車行會冼軚
想問租車係咪上佢日文網站訂會平d?

睇下你講緊邊間

新Prius仲好揸

16 年新版
定係新果隻plug-in hybrid?

唔識唔好亂講啦
6人n件行李
係日本中部玩左十幾日
中排前少少,後排前少少
都坐得好舒服
佢要六個大喼
最多咪放一個係中排

遮哂個房鏡點睇後面

搾得呢類車 就算無放行李
唔多唔少都會俾張凳遮左
都慣左淨係用左右鏡

其實唔係唔得 但仲要預位放shopping既野 會好辛苦
大板渣過黎緊去沖繩渣

唔識唔好亂講啦
6人n件行李
係日本中部玩左十幾日
中排前少少,後排前少少
都坐得好舒服
佢要六個大喼
最多咪放一個係中排

老實你咁擺, 我真係唔識.

我就咁睇, 有30吋大既"大急", 你係約3個度. 你要擺6個咁樣既size 係車, 我其實唔知你點攪. 同埋, 實會買野, 女人會有手袋, 男仔會有背包. 你咁質法, 仲話擺多個急係前面, 老實, 我諗攞車個日本仔見到都 O 嘴.
東京名古屋北海道雪地自駕經驗留名
試過真係返唔到轉頭

新Prius仲好揸

16 年新版
定係新果隻plug-in hybrid?

16年新版
起圍可以細腳少少
黎緊去東京揸落草津同輕井澤
Ps上年揸過去日光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞