日本自駕遊問路+討論區

293 回覆
2 Like 0 Dislike
二月底去日本
今晚買飛
都係揸車周圍去
去沖繩定大阪好啲?
三月大阪自駕遊 搵位泊車難唔難同埋停車場收費點

如果你淨玩京阪神就建議你唔好自駕遊
搵車位又係時間,泊車又貴,日本多數會有個最大收費,你過左大約個金額就會收你max,大概1000-1700不等,max可以泊有啲12個鐘有啲24個鐘。
就算你淨係泊兩三個鐘都起碼700-800

如果去遠啲自駕遊就好正

因為我地加埋五條友 住既位又唔算方便

計過往經驗車費一千走唔甩 所以考慮租車周為走
三月大阪自駕遊 搵位泊車難唔難同埋停車場收費點

搵車位又係時間,泊車又貴,日本多數會有個最大收費,你過左大約個金額就會收你max,大概1000-1700不等,max可以泊有啲12個鐘有啲24個鐘。

如果去遠啲自駕遊就好正

既然係咁
不如襯有車去遠啲既地方玩,唔好淨玩大阪
日本啲鄉下 講到又想去
福岡budget 租車好唔好?
有無巴打租過?

係福岡租過,除咗部車里數多少少之外都唔錯

服務重好好,我拎車果日柒到去錯分店,個日本妹二話不說即刻車返我去book 咗果間,好感動

如果去遠啲自駕遊就好正

既然係咁
不如襯有車去遠啲既地方玩,唔好淨玩大阪
日本啲鄉下 講到又想去

民宿book死左大阪 今日打去問下有無得改
大家租開邊間
我Toyota 主力,Times24後備
大家租開邊間

睇下有無d特別offer , 無嘅就toyota多。
大家租開邊間

睇下有無d特別offer , 無嘅就toyota多。

Times多
nippon rent a car < 無得輸
Budget租車fit果隻
係未一定自動波?
Budget租車fit果隻
係未一定自動波?

日本9成9係AT

除非你要租86果D先有棍

Times有棍M2同Kcar,集中係四國/北關東
但好快比人搶哂

上個禮拜既...
擺左一晚... 剷左20 分鐘

上個禮拜既...
擺左一晚... 朝早剷左20 分鐘
http://fun2drive.co.jp/cars/other_ae86.html

有無人試過租? 係咪一定要識日文/日本人先得? 我見有啲台灣blog都租過來玩
nippon rent a car < 無得輸

Guam呢邊好渣
架車甩皮甩骨 擋風玻璃又污糟,夜晚一落雨真係睇條毛

返到酒店要拎布自己洗玻璃
有無人只行國道唔行高速
一來高速貴, 另外國道D路靚
時間又唔係差好遠

另外點樣可以方便睇到D租車優惠
有無人只行國道唔行高速
一來高速貴, 另外國道D路靚
時間又唔係差好遠

另外點樣可以方便睇到D租車優惠

盡量行國道唔行highway
好想租棍黎揸
nippon rent a car &lt; 無得輸

大阪 成田 24小時租車
價錢同toyota 正價差不多
但toyota 做member 有95折
如果買左NEXCO中日本既Pass
經東日本既路出發,係點計錢?

同JR pass 概念類似
唔係pass 既路段就補錢
最後還ETC 卡果陣找數
有冇巴打租歐洲車網好介紹?
黎緊諗住響東京揸
nippon rent a car &amp;lt; 無得輸

大阪 成田 24小時租車
價錢同toyota 正價差不多
但toyota 做member 有95折

我成日覺得toyota係好貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞