[老土]New Balance吹水post (8)

1001 回覆
12 Like 4 Dislike

點解淨係出得一張
每人對「著鞋」既睇法同使用習慣唔同啫
掉轉咁睇你覺得無時無刻都要著 著到爛先掉都係鍾意對鞋既表現黎既
我都睇開wear
唔係,係因為以前着爛一對鞋先至會買新鞋,好多人其實都係咁
啲架仔襯衫係有啲料
而家開始唔係咪得
其實即使得3 4對nb 日日輪流著 一星期一對先著得1-2次
一個月先4-8次
其實好襟架啦 起碼都last到3 4年
講緊係日日都只著nb未計皮鞋同其他牌子波鞋
好多時nb碎底同後踭穿窿都未到鞋面爛
大膽同敢嘗試多過香港人
香港上身闊啲又監犯
下身闊啲又乞衣
白襪又小學雞 長襪又mk
重有 灰襪黑襪又阿伯
軍褲又毒撚
確實無其他牌子嘅鞋有如此魔力,可以吸引一大班麻甩佬喺咁買買買
啱先發現原來993同V3個鞋型靚過v4,v4個線條太圓潤太肥,瘦人上腳先好睇

話時話幾個月前第(4)同第(5)號post啲人去晒邊,嗰時都好多人分享上腳同入貨心德,而家得返小貓三四隻
我都懶得分享了 都冇乜人一齊分享點襯/上腳
993係好睇 我覺得992 993 991 dad shoes過990v3 v4好多
v4除左鞋型之外麂皮 配色 質感都唔夠dad
大膽玩vintage既話 991-3襯原色/washed 55501唔roll
+print tee/純色polo攝衫 +皮帶 好復古又唔似韓風
Wear/ig好多架仔都咁玩
利申唔夠大膽+唔夠高
到咗我呢年紀其實搭配都係間單平實為主,唔好成個毒撚咁就得,更唔會好似班靚仔咁跟足牛屎樂個look(條契弟咪又係跟外國),我上IG都係睇吓外國啲阿叔着邊款鞋好睇,潮呢樣嘢留返比後生研究
簡單平實其實仲易 配條靚牛就夠 dad shoes配牛根本就完美
加上唔駛潮唔駛roll 簡簡單單又舒服
Nb有個吸引既地方就係咩年齡層都可以有佢既配搭方式
唔會令人覺得有阿叔著潮野/扮後生既感覺
防潮珠/竹炭 加3M Jumbo裝特大袋

基本一定要有呢2樣
將條牛改到9分 然後淨係roll 1下 真係只可以1下咁多 show條redline出黎 成日見到啲人roll到勁大舊勁厚 真心唔識欣賞
咁襯990 991 993 真係無得輸
試圖
想當年Joe’s 有1400NV Factory Second賣 $900
最中意990v3, 我諗住keep住著起碼last到5年, 之後又再買過
3年前嘅1400NV $900點同而家1400嘅價值
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞