杜特爾特:誰能證明上帝存在我就辭職

253 回覆
1695 Like 22 Dislike
唔同信你老母咩
柒頭
唔該你google下東南亞有咩國家啦柒頭
Google 你都信?
戇鳩鳩
唔通寫左唔同
屌你你個五毛打拼音 食屎啦你
on9弱智仔
講地理扯到去五毛
連登質素
你又有幾高質素呀
菲律賓係東亞定東南亞國家都開唔識就衝出黎柒屌鳩人地 讀多啲書啦文盲
狗:請證明顏色存在

古代人:請證明人能夠飛天

證明唔到佢唔存在未必一定有, 但唔可以話一定無, 唔能夠否定個可能性。
好叻仔呀
聽日搵老師獎你食屎呀記得
好撚小學雞
啲例子都on9
第一個證明到
第二個,古代人點樣飛呀,古代人飛呢件事咪唔存在囉

證明唔到,係的確唔可以話一定冇
但更加絕對唔可以話有
ture。

信耶:無神既話邊個創造人出來, 呢個世界一定要有人將d野‘program’ 出來先會存在/運作, 諗唔明呢個世界點解存在/意義/運作模式既話, 宗教可以話係最後答案。

信有外星人:呢個宇宙咁大,充滿可能性, 諗唔明可以除左人之外, 外面咩生物都無。所以就信有外星人。

不過呢樣爭辯同你話宇宙係咪無盡係一樣. 係人既領域永遠無答案。 話一定有/一定無既人都係自大/自負的.
支持杜特爾特,打倒美帝!利申耶撚
https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/愛
你要科學觀點又有,文化觀點又有
係狗既世界點樣證明顏色存在呢?佢地個結構接觸唔到個領域。

第二, 如果係古代突然有個人發明一個飛行器, 咁係咪可以飛?發明飛行器之後係咪可以推番人唔能夠飛呢個現實?
菲律賓連登仔
請證明神存在 = 請想像一種新既顏色
咁信呢個世界有更多顏色, 定淨係得人見到既咁多顏色好?

呢d無答案既野只能夠選擇信其中一邊.
人既衝突都係好多歸左邊既人試圖說服另一邊既人而出現.
第一
首先論證問題需要理智
我假設狗有理智,即係相等於一個色盲嘅人
用人證做歸納論證已經證明到有顏色
自己去問有色盲嘅人點樣知道有顏色啦

第二
咁你搵到嗰個發明飛行器嘅古代人未?
如果可以憑空假設所有嘢就話有可能性
呢個世界就冇現代科學
按你講法,你冇證據證明我當年冇屌過你老母,你的確可以唔否定我係你老豆嘅可能性
但我又係咪可以要你叫我做老豆?
唔好混淆道德判斷同真假值嘅論證啦
我第一條既假設係狗既世界,狗同狗之間, 或者如果人唔存在。係咪代表呢個世界無顏色?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞