杜特爾特:誰能證明上帝存在我就辭職

253 回覆
1695 Like 22 Dislike
因為係上帝嘅考驗
利申 唔係教徒 已做好準備落地獄
上帝考驗你要有承擔
貪曾一早點條明路俾晒佢地, 唔係幾個大教會一齊係咁投資樓市.
同林鄭講
點解感覺耶撚都係有D錢或中產小康
我好少見窮耶撚,係咪因為無錢無貢獻,主唔需要窮撚?
撚到D耶撚一棟都冇
你理左 thx
我都利申番先,我只係指出“安瑟爾謨提出過上帝存在既論證”,唔代表我係耶撚或者我支持
講真佢入面括住嗰樣野轉咩subject都得,咩都可以係最完美,唔一定係上帝
無錯 但康德之前人人都知本體論證「唔合理」但又講出問題係邊 所以係個好有趣嘅paradox 嚟
誰能證明上帝不存在我就辭職
食撚屎啦傻系
我有興趣既係歐洲人點睇完美同存在既關係
佢真係當美斯死
我都覺,不如叫你D教友證明飛天意粉神同黑白無常唔存在先
笑撚死
佢直接恥笑啲上帝撚
重唔畀人避孕,都戇鳩
畀人告你要證明自己冇罪
咁佢打爛人飯碗
係唔知咩教
之後分做基督同天主
細個教科書寫
上帝個concept如果係咁omni乜omni物
咁呢個concept已經超出人類理性嘅interpretation
用邏輯黎argue其實無乜意義
利申:非耶撚 純粹討論下
究竟要有幾撚蠢,幾冇邏輯,先可以講得出

“當一樣野未被證明不存在,否則即存在“

信宗教既人最鐘意用依個智障邏輯謬論,用返同樣邏輯,投胎轉生靈魂鬼魂魔法龍獸人精靈不死人九頭蛇梅杜莎獨角獸,你老味全世界過千個宗教既神都係存在

你基督天主憑乜野主張自己個神先係唯一?點解你唔證明其他宗教既神不存在俾人睇下
究竟要有幾撚蠢,幾冇邏輯,先可以講得出

“當一樣野未被證明不存在,否則即等如存在“

信宗教既人最鐘意用依個智障邏輯謬論,用返同樣邏輯,投胎轉生靈魂鬼魂魔法龍獸人精靈不死人九頭蛇梅杜莎獨角獸,你老味全世界過千個宗教既神都係存在

你基督天主憑乜野主張自己個神先係唯一?點解你唔證明其他宗教既神不存在俾人睇下
所以撒旦九訓入面嘅撒旦是教會前所未有的好朋友,因為他在這些年裏維持了它的運佢。係岩嘅
1.上帝係完美係假設 冇人見過冇人可以形容
2.最完美嘅上帝點解會做唔完美嘅人類
3.如果人類真係上帝做 咁上帝係咪都有唔完美嘅一面
4.咁上帝仲係咪完美
5.同埋倒果為因係邏輯?

看圖不解釋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞