杜特爾特:誰能證明上帝存在我就辭職

253 回覆
1695 Like 22 Dislike
安瑟謨爾好似有唔知五個定六個關於上帝存在既論證
有冇來源
本體論證 Ontological argument
班耶撚仲未撚訓醒呀
一:「上帝」被定義為最完美的東西。
二:最完美的東西擁有所有的完美性質。
三:「必然存在」是完美性質之一。
四:上帝擁有「必然存在」這個性質。
五:上帝必然存在。

https://phiphicake.blogspot.com/2008/05/blog-post_1324.html?m=1
笑到抽筋
基督,天主同新教好似係三樣野,有細微不同
如果屬實,中國或成最大贏家
岸鳩,外星人夠證明唔到啦,外星人又唔存在呀?
同共產黨一樣
你嘅錢姐係我嘅錢 我嘅錢姐係我嘅錢
一:「垃圾」被定義為最不完美的東西。
二:最不完美的東西擁有所有的不完美性質。
三:「必然不存在」是不完美性質之一。
四:垃圾擁有「必然不存在」這個性質。
五:垃圾必然不存在。

無邏輯既人真係可怕
我唔係講「安瑟謨爾好似有唔知五個定六個關於上帝存在既論證」嗰位巴打 我幫佢補番來源咋

而且本體論證曾經爭拗咗幾百年 係一個好著名嘅paradox 今時今日都仲有人討論
大把耶撚用聖經黎證明上帝存在啦
lm
安瑟謨爾好似有唔知五個定六個關於上帝存在既論證
有冇來源
本體論證 Ontological argument
一:「上帝」被定義為最完美的東西。
二:最完美的東西擁有所有的完美性質。
三:「必然存在」是完美性質之一。
四:上帝擁有「必然存在」這個性質。
五:上帝必然存在。

https://phiphicake.blogspot.com/2008/05/blog-post_1324.html?m=1

如果有人可以唔使開刀醫好我脊柱側彎我唔止信耶,我幫手做傳教
打中要害駁唔到
你邊個?冇人想理你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞