《重發》[喪屍/人牲/有甜]- 屍•家•馬鞍山(逢一至六每日更新)

1001 回覆
260 Like 13 Dislike
留意返 啊Ben喺完全無問過Karen 嘅嘢

有臭閪仲理咁多咩
呀ben係大仆街
主角同強哥可以聯成一線
齊齊屌eva
LM
主角同強哥可以聯成一線
齊齊屌eva

其他俾晒你地 我要vicky夠啦
主角同強哥可以聯成一線
齊齊屌eva

eva呢d臭閪,狗也不屌
送eva比強哥
拎返自己d女女泥屌好過
發覺故事偏向人禍
Chapter 67 - 拯救

一輪吵鬧之後,我們三個人便從側門離開。

臨離開前,我們各自拿了一把切肉刀,素恩還外加一把短弓。

經簡單的商議,我會負責走在前頭偵察及作出指示,素恩側負責殿後。

我探頭觀望走廊的情況,出乎意料一隻喪屍都沒有。

我示意前面安全,可以向前行,我們一直走到商場出口處,終於發現它們所在。

它們全部都聚集在免費穿梭小巴站附近,看來正圍著一樣東西。我再走前一點觀看,看見它們正圍著一輛小巴在搖晃。

車內晃動著幾個身影,看來車上的人吸引了它們的注意。它們一邊興奮地拍打著車窗,一邊大叫召喚著同伴。

越來越多"人"聞聲而至。它們越聚越多,車內的人被分屍只是時間問題。

我們愛莫能助,相反,我們應決定是否籍此機會逃走。

「呢度... 我哋幫唔倒㗎喇!不如我哋乘機繞過佢哋走?」我提議著。

「死性不改!你要走咪走先囉,你最鐘意揼底人㗎啦!」想不到素恩心內仍未放低,「我要去救佢哋!Kimi,妳嚟唔嚟?」

「嗯!」Kimi 堅定地點頭。

此時二女皆注視著我,雖然感到壓力,但我仍感激她們再次給予我的機會。

「我冇理由淨係比你兩個冒險嘅!」我説出了這句英雄式的台詞。

「超!」素恩雖然不屑地回應著,但我仍能看得到她偷偷的一笑。

「咁你有咩好辦法?」素恩追問到。

「吖... 有就有,不過好似好瘋狂咁...」連我自己都覺得這提議有點問題。

「鏘...」小巴傳來玻璃的碎裂聲。

「你快啲講啦!」Kimi 亦緊張地催促著。

「我嘅方法好簡單,我一陣間一邊大叫,一邊跑出去做餌,應該可以引走一部份喪屍,跟住你同素恩就睇情況救車入面啲人。而我就一路引啲喪屍落富寶,睇吓可唔可以借佢哋嚟救我啲朋友。」我向 Kimi 簡介一下我的計劃。

「淨係你負責去引?仲要帶佢哋去救你啲朋友?你會唔會諗得太樂觀呀?」素恩作出質疑。

「咁你有冇其他辦法吖?」此時小巴再傳出玻璃碎裂的聲音,「冇時間喇,就咁啦!如果喺富寶搵唔倒我,妳哋就去健康院嗰度啦,我細佬 Keith 喺度... 唔講喇,good luck!」

説罷我便向外跑了一段路,為了加強吸引力,我忍痛在我手臂劃上一刀...

果然,血液的味道絕對是嗜血動物的興奮劑。再加上我誇張的動作和竭力的大叫,成功吸引了比預期多的喪屍。

我稍為留待喪屍群移近,便立即按計劃逃走。我一直走到錦英路路口,越過馬路,然後便沿著樓梯往下衝。

轉眼已經返回了富寶停車場。

我回頭確認喪屍們沒有被我拋離,結果它們並沒有使我失望。我便加速向商場入口疾衝,幸運的是商場大門沒有上鎖。

我確認喪屍能看見我進入了商場後,便立刻向內走,甫進入商場便給強哥的兩個手下攔住。

「走呀!後面有喪屍呀!」話語剛落,我身後已經聽得到喪屍的吼叫聲。

兩名手下立刻衝去攔住大門希望阻止喪屍內進,我便乘機前往二樓商場去。

商場走廊看不見強哥的身影,我便前往醫務所尋找他的蹤跡。

這時的醫務所裡面只有兩個半祼的男人在抽著煙休息,再加上幾個赤祼的少女呆呆地坐在一旁。寧靜的診所裡面,只剩下診症室內傳出男女交合的呻呤聲。

難道,我始終慢了一步?

於是我對著他們大叫,「啲喪屍入咗嚟呀!快啲去幫手啦!」

他們只半信半疑地對我冷笑著,直至樓上傳來玻璃的碎裂聲及同伴的呼叫聲,他們才急忙穿好衣服往外查看。

我立刻走過去打開診症室的門,果然,強哥在這裡蹂躪/享受著他的獵物。

由於 Coco 正主動地坐在強哥身上交合著,我需要先把她推開才能對付強哥。

甫將 Coco 推開,我便一腳踢向正想從地上坐起來的強哥,然後用腳把他踩在地上。

「我 DLLM 呀!你做乜 L 嘢呀?你而家咪 L 旨意可以救番你啲朋友呀!」強哥憤怒地説。

我立即拔出插在腰間的切肉刀,用刀指嚇著強哥説,「我警告你好快啲講佢喺邊度,如果唔係,就唔好怪我!」

「嘿... 你凶我呀?我嚇大㗎!你好精精地放低把刀求我,如果唔係,你呢世都唔使旨意見到佢!」強哥依然霸氣十足。

「呀~」我二話不説,便向他左耳劈去,鋒利的切肉刀立即令他血流如泉,耳朵也差不多被切下。

「我冇時間再同你玩!我淨係會問多一次,我個朋友喺邊?」我激動地用刀貼着他的咽喉喝道...

經簡單的商議,我會負責走在前頭偵察及作出指示,素恩側負責殿後。

我示意前面安全,可以向前行,我們一直走到商場出口處,終於發現它們所在。

它們全部都聚集在免費穿梭小巴站附近,看來正圍著一樣東西。我再走前一點觀看,看見它們正圍著一輛小巴在搖晃。

車內晃動著幾個身影,看來車上的人吸引了它們的注意。它們一邊興奮地拍打著車窗,一邊大叫召喚著同伴。

越來越多"人"聞聲而至。它們越聚越多,車內的人被分屍只是時間問題。

「呢度... 我哋幫唔倒㗎喇!不如我哋乘機繞過佢哋走?」我提議著。

「死性不改!你要走咪走先囉,你最鐘意揼底人㗎啦!」想不到素恩心內仍未放低,「我要去救佢哋!Kimi,妳嚟唔嚟?」

此時二女皆注視著我,雖然感到壓力,但我仍感激她們再次給予我的機會。

「吖... 有就有,不過好似好瘋狂咁...」連我自己都覺得這提議有點問題。

「我嘅方法好簡單,我一陣間一邊大叫,一邊跑出去做餌,應該可以引走一部份喪屍,跟住你同素恩就睇情況救車入面啲人。而我就一路引啲喪屍落富寶,睇吓可唔可以借佢哋嚟救我啲朋友。」我向 Kimi 簡介一下我的計劃。

「淨係你負責去引?仲要帶佢哋去救你啲朋友?你會唔會諗得太樂觀呀?」素恩作出質疑。

「咁你有冇其他辦法吖?」此時小巴再傳出玻璃碎裂的聲音,「冇時間喇,就咁啦!如果喺富寶搵唔倒我,妳哋就去健康院嗰度啦,我細佬 Keith 喺度... 唔講喇,good luck!」

説罷我便向外跑了一段路,為了加強吸引力,我忍痛在我手臂劃上一刀...

果然,血液的味道絕對是嗜血動物的興奮劑。再加上我誇張的動作和竭力的大叫,成功吸引了比預期多的喪屍。

我稍為留待喪屍群移近,便立即按計劃逃走。我一直走到錦英路路口,越過馬路,然後便沿著樓梯往下衝。

我回頭確認喪屍們沒有被我拋離,結果它們並沒有使我失望。我便加速向商場入口疾衝,幸運的是商場大門沒有上鎖。

我確認喪屍能看見我進入了商場後,便立刻向內走,甫進入商場便給強哥的兩個手下攔住。

「走呀!後面有喪屍呀!」話語剛落,我身後已經聽得到喪屍的吼叫聲。

兩名手下立刻衝去攔住大門希望阻止喪屍內進,我便乘機前往二樓商場去。

這時的醫務所裡面只有兩個半祼的男人在抽著煙休息,再加上幾個赤祼的少女呆呆地坐在一旁。寧靜的診所裡面,只剩下診症室內傳出男女交合的呻呤聲。

難道,我始終慢了一步?

他們只半信半疑地對我冷笑著,直至樓上傳來玻璃的碎裂聲及同伴的呼叫聲,他們才急忙穿好衣服往外查看。

我立刻走過去打開診症室的門,果然,強哥在這裡蹂躪/享受著他的獵物。

由於 Coco 正主動地坐在強哥身上交合著,我需要先把她推開才能對付強哥。

甫將 Coco 推開,我便一腳踢向正想從地上坐起來的強哥,然後用腳把他踩在地上。

「我 DLLM 呀!你做乜 L 嘢呀?你而家咪 L 旨意可以救番你啲朋友呀!」強哥憤怒地説。

我立即拔出插在腰間的切肉刀,用刀指嚇著強哥説,「我警告你好快啲講佢喺邊度,如果唔係,就唔好怪我!」

「嘿... 你凶我呀?我嚇大㗎!你好精精地放低把刀求我,如果唔係,你呢世都唔使旨意見到佢!」強哥依然霸氣十足。

「呀~」我二話不説,便向他左耳劈去,鋒利的切肉刀立即令他血流如泉,耳朵也差不多被切下。

「我冇時間再同你玩!我淨係會問多一次,我個朋友喺邊?」我激動地用刀貼着他的咽喉喝道...

瞓得
霸王色霸氣
感受到主角終於要威返次
突然間變到好勇,勇氣有時係要迫出黎
Coco比人咬死 春藥應該未過
主角幾時先扑素恩

難道,我始終慢了一步?

留名睇eva做肉便器
幾時再出
竟然唔捉eva 而係走去揼強哥
咁就啱喇
大刀大刀咁劈落去,咁先有英雄feel
希望可以解決強哥
咁好睇都得咁少回復
等得好辛苦呀
就黎又有文
zzzz
又要等啦!!!!!!
Chapter 68 - 富寶商場

「你... 你冷靜啲... 我... 我講,佢喺隔離嗰間診所度...」強哥終於感到生命受威脅。

「你唔好諗住呃我... 起身!同我一齊過去!」以防強哥使詐,我命令他跟我一起前往。

「過去冇問題,你都起碼比我著番條褲先吖...」強哥説罷,便打算走過去拿起放在辦公枱上的衣服。

「唔得!又唔見你比衫褲啲女仔著?」我拒絕他的提議。

強哥好像對我的説話充耳不聞,伸手便想去拿枱上的衣服。

我因強哥對我的無視而感到憤怒,於是我便一刀劈落放在枱面的衣服上。

「噹」衣服堆中傳出鏗鏘的聲音。

我立刻伸手去尋找,竟然發現我之前交給了 Carey 的手槍。

強哥心知事敗,便立刻一手按著左耳,另一手放在腦後説,「對唔住呀大佬,一時醒唔起,我淨係諗住攞番條褲咋!」

「你咪諗住玩嘢呀!」説罷我將手槍插回腰間,「過嚟!行我前面!」之後向 Coco 説,「Coco... Coco... 我係阿 Roy 呀!跟我走啦!」

Coco 只是神智不清地,回應著她那不由自主的需求。我實在不能再拖延,只好決定先去救回 Carey 之後才折返。

為免 Coco 四處亂走,臨離開診症室時,我順手把門關上。

我挾持著強哥走到隔鄰的診所,大門被打開後,映入眼簾的,是一個全身赤裸的美少女,躺卧在冷冰冰的地上。

「你哋對佢做咗啲咩呀?」説著我將強哥推到牆邊。

「我... 我哋淨係餵咗啲春藥比佢食咋!之後乜都冇做過呀!」強哥慌忙地回應。

「佢啲衫比人除曬訓咗喺度,你同我講乜都冇做過?」我再次將刀置於強哥頸上。

「我哋真係冇呀!我諗住睇吓你捉唔捉倒條八婆返嚟先算,何況佢仲未醒,咪由得佢喺度先囉!」強哥答道。

「敢你又除曬佢啲衫,仲餵埋藥,根本一早就諗住攪佢㗎啦!吓?」我再次把刀鋒迫近。

「係係係... 我係有咁諗過... 當時諗,依家咁嘅環境,佢哋呢啲手無縛雞之力嘅女仔,遲早都比人屌㗎啦!咁不如比我哋屌啦!所以咪比啲藥佢嘆囉!𡃁仔,食咗藥嘅感覺係好唔同㗎,一陣間你試過就知,呵呵... 哎呀...」他一邊笑一邊喊痛。

我正想再揍他一頓,忽然他的一個手下闖了進來,大叫著説,「強哥,強哥!佢哋頂唔住㗎喇,快啲走呀!」

我稍一分神,便被強哥用力推開,回頭時他已經奪門而逃。

我立即離開診所打算追回強哥,但樓上的玻璃爆破聲和男人的慘叫聲,令我停住了腳步。

現在最重要的,是儘快帶她們離開。

我立刻返回診所並先把門鎖上,然後打算叫醒正在昏睡中的 Carey。

可惜她沒有任何反應。

我隨即在診所內搜尋可以供她蔽體的衣服,可惜甚麼都沒有,我唯有脱下自己的外套供她之用。

此時診所外不斷傳出人們的慘叫聲,和喪屍的咆吼聲,令我不敢輕言離開。

我現在希望的,是喪屍群不要發現診所中的我們,更不要發現正在隔壁醫務所中的 Coco。

門外的嘶叫聲沒有停止,看來我們在這裡仍要待著一定的時間。

Carey 仍沒有任何甦醒的意思,我只有抱起她放在待診室的長櫈上。

昏睡的她仍然十分美麗動人。

我努力把注意力分散,於是便開始在診所內搜尋有用物資。

終於在診症室內的辦公枱下面,尋回我的背囊。背囊中的少量糧水都已經被拿走,幸運的是,放在裡面的記事簿和電筒仍然原封不動。

我將一些 P 字頭的退燒止痛藥放在背囊內,以備不時之需。由於我對診所內其他的藥物沒有認識,我只隨手拿了一些藥物便離開診症室。

此時門外傳出喪屍的呼吸聲及輕微的撞門聲,我朝地上觀看,便發現吸引喪屍的原因。

是強哥遺下的血跡。

根據之前的經驗,喪屍對新鮮的血腥味是有一定的反應,所以我估計強哥的血是刺激到它們的原因。

那即是説,隔壁一樣留有強哥血跡的醫務所,都會吸引喪屍的注意。

果然,隔壁傳來了喪屍的吼叫聲和女孩們的慘叫聲。

此時的我只能站在這裡乾著急,因我實在沒法單獨對付一群的喪屍。現在只有寄望,它們發現不到身在診症室的她...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞