【親生仔】Pixel/Nexus系列討論區(11)

1001 回覆
23 Like 11 Dislike
有「Google 親生仔」之稱的 Pixel 系列新作品 Pixel 3 推出在即。有外國科技網站從 Google App 最新測試版發現一個有關「Pixel Stand」系統的代碼。可能意味著 Pixel 3 或會與一款特製的無線充電底座一同推出,而這個充電座或會讓手機變身成智能喇叭。

據外國科技網站 9to5Google 報道指出,最新版的 Google App 試用版當中,隱藏著徵求用家同意,當手機被鎖定及放在 「Pixel Stand」上時,智能助理 Google Assistant 能夠存取個人訊息並向用家提供建議,以及回答問題和採取行動。意味著當用家將手機放在 「Pixel Stand」上時,可讓手機透能助理化身成類似 Alexa 等家庭智能助理,讀取收到的訊息及獲取建議及回答問題。
夠啦
但當個個都6gb ram 8gb ram
4gb ram個名已經唔好聽
其實我覺得4gb 仲係足夠既, 只係人地賣緊差唔多價錢有6gb ram 8gb ram

比咁貴買4gb ram有d尷尬
同埋冇咁future prove
fortnite 最低都要求3gb ram
兩年後嘅game仲得了
如果出到嚟真係4gb仲要咁嘅價 要認真諗下買唔買翻三叔
我唔敢想像今年pixel 3 用4gb ram 既話,2年後係咩世界
屌屌屌
仲要咁嘅design 兩部都係咁
現家d Android廠咪重覆返windows廠d野

Google先費事同你鬥砌spec

遲d真係出自家cpu其他廠就唔洗鬥
我真係唔太相信短期內佢出到粒u可以同snapdragon 8xx系鬥

google 你可以唔鬥spec, 但唔好將部4gb ram 既機賣貴過6gb ram 好唔好
返正賣平d好似Nexus咁咪又係賣得果百幾萬部haha#dog

所以Google係唔會鬥spec又唔會賣平
當年Nexus 5x 都係得2gb ran
新來報到,圍爐等pixel 3出
升咗 4GB,正
會唔會好食電?
pixel 3 xl敗筆係M字額

pixel 1,2嘅用家要再戰多一年
買Pixel 3咪得囉
講到再戰多年會變返唔係m額咁,一陣下年細機都m額埋直頭無得你揀
曲mon
Pixel 3曲mon咩?
當google出到自家cpu仲同你用android
梗係推fuchsia os
傳聞新iPhone有雙卡,下年Pixel應該又照抄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞