【颱風追擊】1804號熱帶氣旋 艾雲尼 EWINIAR(05W)#2

1001 回覆
73 Like 13 Dislike
講番個風啦屌 理佢做乜鳩
巴打有冇咩網站睇到遠d既雲雨圖?
個人原因,不如開個打風圍爐區仲好啦,又唔使比人屌
垃圾風 冇力
散哂
agger 呢d垃圾同果d 唔滿意香港政府咪離開香港既語調一撚樣
打橫來講
要咁勁做乜
吹到水浸,山泥傾瀉又好好?
睇到遠d有咩用 強國cma可以睇到成個中國既雷達圖
相信到時艾雲尼唔會再影響到香港 到時天氣會好返 即使落雨都會比今日細好多
理性討論
其實點解學術氣象post咁唔鐘意人問會唔會發x號波係因為自己根本冇辨法肯定會唔會
你話香港會唔會普遍吹烈風, 我可以話機會好低, 但要問幾多%, 我都唔知個%點計出黎...
而且呢個風路俓飄忽
改變小小路俓就好大變化,
跟住見天文台條track改小小又問咁樣會唔會8號..答案係..我真係唔知, 天文台自己都係見步行步

今次好多人見到條預測track臨尾轉東, 就覺得個風好近打到黎
但留意註解, 最尾個點係L, 即係預測到個點已經減弱到唔係熱帶氣旋, 係低壓區
咁大家可以推斷到時係會取消所有警告
而唔係8號定3號波
問現場觀眾
大眾想知既野:有冇得放多日假
CA巴打:放乜撚嘢假?快啲返工

痴撚線
佢地只係想撩交嗌去妨礙正常學術討論
好似d百厭細路咁鍾意做attention whore
愈唔想佢地做既野呢 佢地就愈係要做
點為止有用?
八號風球?
淨係為左放一日假
又唔諗下之後要趕頭趕命做返哂佢

之前香港雨量嚴重偏少
呢個風暴舒緩左廣東省面對緊既乾旱問題
我覺得好L有用
咁想打風停工可以走去菲律賓
硬食返幾次海燕之後睇下你仲會唔會咁講
即刻答你唔會
咁確實係快D返工好過喎
落大雨特別煩
星期日買左飛去海洋公園 btw thanks 巴打
落雨可以照去
打風時有小朋友須要照顧好正常喎
除非你未結婚嘅姐
宜家睇唔會睇到星期日落唔落雨
雨帶形成至消散可以係好快既事 短到可以1-2個鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞