[航空]連登飛機膠討論區11

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
Passenger Mr. Tan Hao Wen please proceed to Gate G2
無啦,MH係1538send email比我話我改左去下班,問題係我已經係半空
買J表示,Lounge, priority tag次次都有
馬航KUL啲lounge如何?
衛星裝修完唔錯,不過沖涼都係唔得 ,有瞓覺區真心正

Domestic 同the cabin 差唔多,無乜嘢

我反而留係CX lounge多,無人
反而我一睇就識分坡式、港式、澳門式、台式同支式
你識,唔代理討論強國果班識
用坡式拼音名喺香港會畀人歧視
其實真係有少少
反而我一睇就識分坡式、港式、澳門式、台式同支式
你識,唔代討論強國果班識
楊協成
坡式 Yeo Hiap Seng
港式 Yeung Heep Sing
澳門式 Ieong Hip Seng
台式 Yang Hsieh Cheng
支式 Yang Xiecheng
有機會入因lounge就好
睇相真係好靚
入番你個Royal Silk 同 Krisflyer

我寧願入果邊
巴打SQ PPS?

甚麼叫LCC
以前係
坡佬欺人太甚
佢地自己Scoot都唔用
Scoot有business
佢個business
你會唔會搭先
根本就係PEY凳+Y餐

搭過

DMK-KIX 1400港紙點解唔搭
華航組員下機獨留乘客 民航局:最高可罰300萬

上月華航一班由舊金山返台的班機因故障延遲,公司竟將空服員撤離休息,讓旅客留在飛機上。對此,民航局今天表示,若調查確認違規,最高可罰新台幣300萬元。

蘋果日報報導,華航5月10日凌晨0時40分由舊金山起飛返回台北的CI-003班機,因為機械發生故障延後起飛,考量機組人員工時問題,公司安排組員回旅館休息,竟留下所有旅客在機上。

對此,民航局標準組長林俊良今天受訪時表示,華航的作法已經違法「民航法」規定,他也強調,考量飛安,只要乘客在飛機上,組員就得在飛機上,儘管華航在事發後主動通報民航局,但是若是調查確認,將可罰60萬到300萬元。

華航透過簡訊回應,公司持續推動安全文化,也依長期建立之安全管理系統,遇有任何安全缺失事件發生,皆力行調查、改善並自主提報主管機關備查,落實飛安風險管理,本案已呈報民航局備查,任何責任歸屬一定以最高標準看待
今日放假
驚咩呀,有王岐山撐
支那人最要面子,一定唔會俾佢死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞