[航空]連登飛機膠討論區11

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
KA342 有冇邊日係準時架
琴日,前日,5號
起飛唔準時
仲整咩丫
準時到咪得
SA好似第3定第4架燒左
仲有OZ撞TK
*A可能今年犯太歲
成道符咁
支那真係好撚on9
話時話 skyteam所有member airlines都幾垃圾下
中華 大韓 印尼 法航 俄航 南航
安全紀錄良好

(安全評級高至低為:極佳 甚佳 頗佳 尚佳 良好)
近排成日諗 如果波音出返一部Ultra Long range 嘅波音747(距離比777X更長) 而油耗同目前波音777-300er差唔多 會唔會啲航空公司又會轉返飛747為主?
唔會

因為4引擎除左油耗外,維修同保養都會貴啲,加上777x已經飛到好長距離,冇咩必要再長
748i同77W個營運成本好似差唔多
我淨係知坐AF一定唔可以坐Airbus
但748i 4 engine
係要坐墜過嘅型號
油耗好似同77W差唔多
300/320/330/340/380都出過事
AF A380
HK Express in the 3rd quarter of 2018 plans to increase service on selected routes, announced by the airline last week. Planned service increase includes the following.

Hong Kong – Da Nang eff 01JUL18 Increase from 8 to 11 weekly
Hong Kong – Osaka Kansai eff 01SEP18 Increase from 32 to 33 weekly
Hong Kong – Taichung eff 17JUL18 Increase from 8 to 10 weekly
大南做起咗
Da Nang 唔錯
治安好
我都想再去多次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞