有無做bank既係度

355 回覆
0 Like 1 Dislike
留名
近年尾冇乜野搞
做完冬過聖誕又一年
Fg market risk jj

巴打係mphil 出身?
有無得問詳情呀
我email 係:
loltwser@yahoo.com.hk

Bachelor 廢j only
咁岩撞正有間mkt risk肯請fg先搵到
其他9成9得credit opening

係到問啦 其他巴打仲熟過我

多謝巴打解答 增大了考政府工既決心

個人意見 政府工d人事問題仲煩啦 又轉唔返出黎
諗諗自己鐘意做邊種back office再轉過去啦
有d back office 3 年都去到30k la

政府好高人工
我40k都諗緊轉

轉咩 有同事轉左去政府 話唔鍾意 想走
之前大貓kyc officer 18k但reject左

政府好高人工
我40k都諗緊轉

消房隊長
起碼max 80k

要由消防員做起?好講體能wo巴打
我呢d毒撚做銀行算

政府好高人工
我40k都諗緊轉

消房隊長
起碼max 80k

你個名
你有the king 咁勁一定做到消防

18k咁高?contract定perm? 巴打已有幾年經驗?
12月中去左in 渣兜back office,第二次上去簽埋約 話叫我等call返工 其實係咪過埋聖誕先會要我返? 同back office 有啲咩做?

利申得10k
12月中去左in 渣兜back office,第二次上去簽埋約 話叫我等call返工 其實係咪過埋聖誕先會要我返? 同back office 有啲咩做?

利申得10k

Back office 太廣泛

利申得10k

10k應該係啲data entry工作
我估係做loans 入資料落機
點解大家講到RM好似好高咁?我3,4年前FG in 大猫直接俾RM offer俾我我都冇要。。

利申得10k

佢話可能要星期六ot,未做過銀行業會否有伏?

佢話可能要星期六ot,未做過銀行業會否有伏?

睇咩department?
巴打咩background? 咁既位其實前路未必好

18k咁高?contract定perm? 巴打已有幾年經驗?

Contract 做過年半teller 同半年sales
如果係perm都會做 contract就算啦
點解大家講到RM好似好高咁?我3,4年前FG in 大猫直接俾RM offer俾我我都冇要。。

巴打咁勁
大貓RM正路有應該3,4皮底?好似係
Lm
有冇做credit risk的巴打可以講下你地係點入到呢行?要識d咩技能或者讀過咩課程?

我只係一個19teller,可以點準備自己?

巴打咁勁

匯記真係RM果D老底35k起

巴打咁勁

匯記真係RM果D老底35k起

個位巴打可能搞錯左 fg點做RM, credit proposal 都有排搞😕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞