有無做bank既係度

355 回覆
0 Like 1 Dislike
召喚大家
中資 middle office fg
back office
back office

Back end
Branch奴隸獸
office 係branch隔離,諗住聽日落去拎唱左既外幣
外資rm
大貓finance
執緊細細ibank
Fresh grad做緊大貓

過左十月入職好撚慘

過左十月入職好撚慘

做左bt 半年已經nominate左gbo 諗住做到pro就轉去aml做
好想返獅子
中資corporate back office
瑞士PB MO
獅子

過左十月入職好撚慘

做左bt 半年已經nominate左gbo 諗住做到pro就轉去aml做

點解?過左dpa 都唔知aml仲有冇得撈喎,同埋人工bonus差一截

過左十月入職好撚慘

點解?過左dpa 都唔知aml仲有冇得撈喎,同埋人工bonus差一截

唔想前線唔想跑數
雖然真係升得快 人工高 但日日無quota咁跑真係好撚厭悶

Btw 看得dpa會extend

過左十月入職好撚慘

唔想前線唔想跑數

Btw 覺得dpa會extend
Operation

唔想前線唔想跑數

如果我同你講aml都要跑數呢 雖然老實講,aml跑數冇前線咁辛苦,但係都唔係冇壓力,而家請咁多人,升又有排等
而家望住分行日日跑數,aml日日exit d客個感覺好微妙
條女做緊永亨counter
我又冇問佢返工情況點
實際上辛唔辛苦嫁?
bb markets

唔想前線唔想跑數

如果我同你講aml都要跑數呢 雖然老實講,aml跑數冇前線咁辛苦,但係都唔係冇壓力,而家請咁多人,升又有排等
而家望住分行日日跑數,aml日日exit d客個感覺好微妙

Aml跑咩數?
其實internal轉係唔係會retain依家個人工?
聽轉左位既同事講會 但有d又話唔係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞