女朋友成日都亂諗 有咩方法幫到我

214 回覆
94 Like 48 Dislike
如果你仲後生, 咋咋林搵過個啦, 呢D情況唔會有改善只會越黎越過份

一係就有心理準備忍成世
岩呀

樓主睇睇

越就佢地位就越低
其實果晚係有男仔送佢番去
不過無發生乜野事
佢後來想我同個男仔做朋友
我真係采佢都有味
好慘
我就佢姐 但係我唔會寵佢 太過份我都唔會答應
至於帽就。。。我相信佢唔會派
分手啦 頂得一時頂唔到一世
我天你老母 自撚私到有control freak就唔好賴天生 係你冇諗過人地感受
我以前條女都係咁,本身自己唔鐘意嗌交,所以好多時間都就佢,就到放棄做自己。又或者咁講,我表達能力差/自己排口唔叻,同佢講佢又會話到你問題、我自我中心,久而久之心裏面就覺得同佢講都曬尻氣。當你有一刻你醒左,你發現自己負出比自己女朋友多、自己放棄好多唔同機會去做其他野,你果刻就會後悔,所以你最好同佢傾下。如果佢覺得都係你問題,咁就證明呢個女人唔值得同你走落去。
我諗你講中哂佢心聲
佢之前會係咁問我 佢係咪付出太多
你做埋佢ex
咁佢下個男朋友嘅待遇就會好咗㗎啦
我以前都好無安全感
同男朋友一齊之前佢有好多女仔朋友 個時都唔係咁開心
都有少少似你女朋友 係咁放負
佢個時都唔知點算好
我地之後有講過呢個問題 我叫佢做多啲野令我覺得佢在乎我
之後佢每日起身返工 都會whatsapp我講早晨+一齊第xxx日 咁樣
放工 返到屋企 出去同朋友玩 散band 都會講聲
你話日日咁樣唔無聊唔煩咩
其他人眼中可能覺得呢啲對話好無內容好無謂
但女仔心目中呢少少既一兩句都會覺得好安心
搵個方法令大家開心大家舒服 我諗無話邊個食住邊個掛
焦慮症??
中出佢 佢就唔會再嬲你
以其人之道還治其人之身
work就work
唔work就可以88

我係咁對付我女朋友既
通常頭嗰幾個月係咁 一開始無咩安全感
過多一排 你去邊都廢鬼事理
太得閒都會亂諗,佢都需要改變下,搵野做下
雖然我之前有段時間都會咁,但好彩我有朋友幫我分析,叫我做多d自己野,又話捱過呢d時期,大家就會穩定,以前我都成日發我男友脾氣,但我俾佢既堅持同耐性打動左
提升佢自信可以嘗試讚佢多d
我男友都係
我是但話條女靚/話自己素顏好柒/戴眼鏡好柒/影張相好柒
佢都會話:你最靚/冇人夠你靚/你係最靚果個
佢第一日識我果陣都講,比d信心自己(雖然果陣係講笑
但,同佢一齊好有安全感,唔識講,可能我知佢ex係比綠帽佢戴,佢心痛死,所以我知道大家都唔會傷害大家。
想你哄姐
以前都係咁 極冇安全感 一黎比人呃過 二黎對自己冇信心 自卑

雖然都同男朋友嘈過好多次交 但佢都會講返我既問題係邊 有時對佢既誤會講左出黎佢解釋返又會冇事 慢慢先識去體諒佢 比返多啲空間佢
兩個人最重要真係溝通 有時你唔講真係唔知你想點 當然你都要強調呢樣野比你女朋友知 佢唔講你係唔會明
如果真係講極都改唔到
真係要有教訓先知咩事
其實佢要明白唔單止要顧佢自己嘅感受
你嘅感受都好重要
Thanks
過來人 同你一樣 已分手
本身我都想佢改 以為佢改左就可以解決哂大家之間既問題 但係其實只係佢唔係愛得你好深先會咁
我以前條女都係咁,本身自己唔鐘意嗌交,所以好多時間都就佢,就到放棄做自己。又或者咁講,我表達能力差/自己排口唔叻,同佢講佢又會話到你問題、我自我中心,久而久之心裏面就覺得同佢講都曬尻氣。當你有一刻你醒左,你發現自己負出比自己女朋友多、自己放棄好多唔同機會去做其他野,你果刻就會後悔,所以你最好同佢傾下。如果佢覺得都係你問題,咁就證明呢個女人唔值得同你走落去。

Exact7ly
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞