女朋友成日都亂諗 有咩方法幫到我

214 回覆
94 Like 48 Dislike
感覺上女朋友係極無安全感
同佢拍拖4 5個月
好多野佢都會亂諗 之後就無啦啦嬲左我
例如佢早醒左 見唔到我講早晨 佢會嬲
番緊工無覆到佢 佢會嬲
同普通女仔傾計 佢會嬲
總之好多野佢都會亂諗 之後嬲
而我就係極度唔好受 好多時都唔知做乜野比佢嬲左
好多時因爲咁樣都搞到我嬲番佢轉頭
其實我已經做左好多野想比安全感佢
例如我電話入佢指紋 帶佢上屋企住 成日陪佢咁樣
但好似都唔夠 佢都係成日亂諗 之後就嬲
有無巴絲可以教下我點做,我真係好愛佢
但係我唔想做佢出氣袋,成日無啦啦要受氣
我係咪應該比多d安全感佢?我應該點做。。。
再係咁落去 我真係睇唔到將來
呢d女行唔到落去架嗱
無其他方法?
認真同佢講下
認真 我有講過我唔鐘意佢無啦啦嬲
但係佢會覺得自己有原因 唔算係無啦啦嬲
有時我叫佢諗下我無啦啦比佢嬲係咩感受
之後佢又會叫我諗番佢咩感受
都唔明做乜成日唔開心
巴打講緊我定佢
我會因為佢嬲變到好唔開心
我諗佢都係成日亂諗變到好唔開心掛
佢唔體諒你 行唔到耐架啦
一係佢改 一係睇你忍到幾時囉
如果佢唔改 真係分手收場
依家唔係你無畀安全感佢 而係佢太敏感
所以你要畀佢知道個後果
你諗佢感受 但佢都要體諒你感受
幫佢提升自信 佢太自卑
其實佢話佢有改架啦 佢以前ex仲慘 聽講唔秒回就會嬲
我都唔知點算,等佢改?
唔得架 哩啲係女人天性
返工唔覆wtsapp都嬲?
如果佢因爲咁而嬲你又走去氹佢既咁你係抵死
唔好咁縱佢啦
我之前都係咁諗
所以我以前有諗過方法幫佢
就係比5次機會佢無啦啦嬲我
用完就分手 如果可以堅持到3 4年仲有而機會未用哂
我地就結婚
我目的都係想比佢知 我無可能一世無啦啦要受佢氣 我都可能頂唔順而走
但係佢覺得我威脅佢 可憐佢
有晚同佢訓 佢無啦啦喊左話唔想咁
之後我就佢同佢計落去啦
點幫佢提升自信??
人大左, 兩個角色都做過, 對安全感有另一種睇法

我覺得, 安全感應該係大D果個就缺乏果個

戀愛就係互相依靠, 但總有一方係著緊對方多D
咁有安全感 (即係你, 男方) 係有責任去比到安全感對方
因為佢比你弱, 你要保護佢
當然佢既發皮氣要改, 但你絕對有能力可以令佢理解得黎又唔會太無安全感
咁佢發皮氣個程度就會低左好多
(我果時個方法係好輕鬆, 好坦白, 好真心咁講, 個女仔會feel到)

搵個舒服D 既mode同佢講
甚至可以理解下佢點解無安全感
如果想長遠發展, 要知己知彼,
較著緊果方都好慘架。
佢會點嬲法?發下小脾氣呻下定點
佢話見我睇左無覆而嬲 但係佢知我番緊工
果日我本身都約左佢 諗住收工同佢食飯
但係佢嬲 趕左我走 同佢d fd去左飲酒
之後半夜3 4點打電話比我
話我唔關心佢 唔理佢 醉左都唔理佢
但係係佢趕我走 我都擔心佢 我可以點

回番絲打 我無氹佢 我都唔想縱壞佢 有時佢會話我唔氹佢
但係我真係氹唔落
佢係咪發生過咩事令佢咁無安全感?
嬲到去飲酒 咁我收返
飛啦屌

我以為佢只係自己抑鬱果隻嬲
我用盡所能比佢安全感架啦 但係佢都係咁
不過絲打建議我會試下 睇下佢做乜咁無安全感
希望可以幫到佢
多謝絲打
佢會講野氣語變哂
Snapchat 會已讀 或者回得勁冷淡 哦 o ok 果d
Ig會典藏哂我同佢d相
Snapchat ig Po d野
同埋會佢同佢d fd講我又做左d乜 搞到佢嬲

其實好易睇到 見到佢嬲我勁唔好受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞