Hong Sir 瘋狂抄襲!斷正!

203 回覆
117 Like 21 Dislike
請唔請pt打手?
點計糧?
可唔可以要呀蛇你以身相許?
利申,學生妹
佢話好多筆記做所以抄襲其實無乜點 不過以後咪大支嘢話自己一字一句係原創 仲有佢好似最憎人抄襲 好似係 可能唔係
真正連登仔應該係槍口對外 邊個比人爆都支持

上面見到幾個打手太明顯

有個on9不停問GL算唔算有抄 我可以呢度補答

有呀 但係人地做錯係咪等於你可以做錯 一單還一單 你搵到料歡迎你開post唱埋人地 我都會去推post 最好兩個都收皮
其實啲打手點解唔講下其他補習社啲老師
我係古代就遮住半邊咀笑
就咁睇樓主最先拎出黎d證據啦 其實LS係用例子prove自己論點的議論文/說明文
佢用新聞論點 用唔同網站既例子我唔覺有咩問題喎 一件事發生左可以有唔同網站報紙報導or引用 係公開既source黎 佢又唔係copy其他老師d note(如果係咁就緊係抄啦) 我唔覺得咁算係抄喎
利申LS5** (非晒命但想prove下自己對LS呢科考試既睇法應該都有一定認識)
同埋非HONGSIR打手 之前d補習花生我都睇得好開心
小妹妹 有冇睇清楚內文 有研究報告 報告𥚃面有記者思考角度 如果將別人思考角度都抄 就已經好有問題

另外一份係市民意願信,咁點解 prove 自己論點用別人聽點?而不是用自己思考角度

用心睇多次內文 很多不是新聞陳述咁簡單
LS5** 都咁撚無腦 你話可唔可憐
康記門生?

你係咪有病 邊間補習社?
呢d fact既野都話人抄

雖然上面嗰d抄報紙
好撚無聊,咪係連登討論中學雞啲野啦
抄嘢唔落citation本身就唔啱,就算全世界都抄嘢都好,唔啱嘅嘢就係唔啱。
你班門生咪再護航啦...

天下烏鴉一樣黑,補習界邊有清泉
班名師抄下抄下扮原創
康蛇話原創,基梁話助手抄襲,OM依家仲話自己無呃蝦條、原創,邊會有人信?
好多護主犬盲撐
女學生有染既回應

這就是教通識既人既駁論了嗎
依家咁睇三個都唔係好嘢,不過最垃圾係肥康以痛恨人抄襲自居,先覺得佢最偽善
佢哋意思係只要你哋犯左法,佢哋犯法都無問題
樓主咁俾心機追擊Hong Sir
都不外乎係襯家
或者競爭對手
睇黎樓主呢排生意麻麻地

樓上都有人提到
個個所謂補習名師都係咁抄
但樓主淨係要搞鳩Hong Sir

睇黎仇口都大到一個點想佢收皮
連登仔果然係俾人經常利用既工具

利申:花生好好味,請繼續
「可能有人實力不足,唯有走歪,可悲」
Gay Leung 已收皮,個個知佢7,燈塔除左Hong sir 有抄襲重有邊個有抄襲,可以講出來(jyeung?),我地實幫拖,唔好咁打手味濃。高牆(巨人)與花生之間,我地實企花生果邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞